Szorongástól fájhat a has?
Az egész hasam fáj 2 hete.
Nem nagyon, de "hasi diszkomfort", olyan "húzó fájdalom", és olyan, mintha remegne.
Pánikbeteg voltam (néha még most is előjön), orvosfóbiám is van, nem akarok menni, ha nem muszáj.
Szorongáscsökkentőt szedek, ha beveszem, fél órán belül elmúlik.
A szorongástól fájhat igazából?
A gyomrom az mindig fáj, de azt már megszoktam, a hasam sose fájt.
Most fáj, az alsó része, érzem.
Fájhat a szorongástól?
Kéne egy hasi UH a biztonság kedvéért, és egy labor sem árthat.
Persze tudom én, hogy kellemetlen, de ha muszáj, akkor muszáj.
Psychés okokra mindig csak akkor szabad gondolni, ha a szervi okokat már kizártuk.
Másodiknak igaza van, de ha már megszokott dolog nálad és a gyógyszertől elmúlik, akkor ettől is lehet. Nem is kicsit tud fájni a gyomor az idegtől. Én is pánikbeteg vagyok. Elég ideget, feszültséget lenyeltem, eleget szorongtam és bizony piszokul tudott fájni a gyomrom ezektől. Volt hasmenés is ezzel együtt. Néha annyira bennem volt az ideg, hogy a gyomromból kisugárzott a derekamba a fájdalom. Olyan görcseim voltak, mintha meg akart volna jönni a havim. Ahogy megoldottam a dolgokat és túl lettem a problémán a tünetek is elmúltak. Van, aki gyomorfekélyt kap a hosszú ideje fennálló stressztől.
Akármennyire is utálod az orvosokat én is azt mondom, hogy menj el, mert az okát kell megszüntetni, mert addig nem fog elmúlni a fájdalom.
Épp hogy fordítva! A hasi fájdalmaktól -emésztési zavaroktól- alakulnak ki a szorongások (lelki problémák).
Csak ez éveken, évtizedeken keresztül zajlik, és eleinte még nem érezzük a fájdalmakat.
Kerüld a műkajákat és az agyon tartósított élelmiszereket! A táplálék az csak is szerves eredetű! És rágd meg rendesen az ételt, hogy mennél több nyállal keveredjen. Valamint végezz légzőgyakorlatokat, nagy sóhaj lassan kieresztve. Ha ezekre rendesen odafigyelsz, meg fognak szűnni a panaszaid!
Én egész életemben egészségtelenül kajáltam, de érdekes módon csak akkor fájt a gyomrom, ha feszkós voltam, egyébként nem vagyok egy gyomorfájós típus.
Vannak, akik azt hiszik helyes táplálkozással, vitaminokkal minden megoldható. Hát nem így van. A stressz nagyon komoly fizikális tüneteket tud okozni. A rossz táplálkozás is, de attól nem feszkós lesz az ember. Nekem mindig megvoltak a jól leírható és beazonosítható problémáim. Amint megoldottam őket, és túlléptem rajtuk szépen megnyugodtam és elmúltak a fájdalmak. Ennyi!Pánikosoknál, krónikus szorongóknál ez mindennapos. És nem a helytelen táplálkozástól lesz ideges, és feszült az ember. Ennek mélyen gyökerező lelki és pszichés gyökerei vannak, amit a környezet és az ahhoz való állásod alakít ki, nem a hamburger:))
Az idegesség, szorongás, depresszió mind ugyan annak az anyagnak a hiánya, amitől az agy képtelen helyesen feldolgozni a beérkező információ áradatot. Minden lelki elváltozásnak ez az alapja. Mikor tévesen rögzülnek az agyban bizonyos dolgok. Ilyenkor az egyén nem helyén való dolgokat cselekszik és lát. Ha elfárad, még az egészséges ember sem tud megfelelően gondolkodni. Ezt a fáradtságot az agyban lévő oxigénhiány okozza a sejtek szintjén. Ha a sejt nem jut elegendő oxigénhez munkája elvégzéséhez, hibát vét, nem képes maradéktalanul ellátni feladatát. Ha ezek a maradékok halmozódva vannak, akkor beszélünk betegségről. A sejtszintű oxigénellátást a vér végzi. A vér oxigénfelvevő és szállítóképességét viszont a táplálékból az emésztésünk során bekerülő nem kívánatos anyagok korlátozzák.
Tehát igen is van köze a behabzsolt hamburgereknek a szorongásos állapotokhoz! Csak ez nem úgy működik, hogy megeszek egy hamit és hülye leszek, ha nem eszek akkor kitisztul az agyam. Az elváltozások hosszú évek, évtizedek alatt mennek végbe. És ha nincs pótolva a hiányzó oxigén akkor ez idővel csak egyre romlik.
Az antidepis gyógyszerekkel csak tompítják az agy azon területeinek munkáját, amikre nincs szüksége, így az itt fel nem használt oxigént a maradék agysejtek kapják meg, és ezek teljes kapacitással tudnak dolgozni. Ez az agymosás lényege, így válik irányíthatóvá egy ember a társadalmi szemléletekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!