Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez tüdőgyulladás?

Ez tüdőgyulladás?

Figyelt kérdés

Szörnyű hangja van a köhögésemnek, ha mély levegőt veszek akkor hát hogy mondjam el konkrétan késik a hang ahogy veszem a levegőt, kicsit száraznak de néha ha megerőltetem egy kicsi váladék jön fel a köhögésemmel, 37,2fokos a hőmérsékletem és a hangomon nagyon hallatszik, hogy megvagyok fázva éés nagyon sokat fújom az orrom sokat eldugul.

Ez lehet tüdőgyulladás?

Ja és a váladékot ki kell köpni?

2016. márc. 25. 15:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Még jó, hogy ki kell köpni, elég gusztustalan lenne lenyelni és a gyomrodnak sem tenne jót.

Kellene valamilyen hurutoldó köptető, és orrcsepp is ha orrhangod van.

Orvos nem ártana ha meghallgatná a tüdődet.

2016. márc. 25. 15:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Robitussin-t és Strepfen-t használok 3 napja.
2016. márc. 25. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez egy légúti megbetegedés, a váladék színéből sok mindenre lehet következtetni. Ez lehet hörghurut, légcsőhurut, de súlyosabb esetben tüdőgyulladás is.
2016. márc. 25. 15:53
 4/8 anonim válasza:
Tüdőgyulladás egyértelmű tünete, amikor úgy érzed, hogy a hátad is fáj, amikor köhögsz.
2016. márc. 25. 15:57
 5/8 A kérdező kommentje:

És persze mindenhol 4ig van ma rendelés annyira örülök, hogy az utolsó napon csak eddig van. (most hívta fel anyu őket)

15/F

2016. márc. 25. 16:07
 6/8 anonim ***** válasza:

a Robitussin nem köhögés ellen van? azt NE szedd, ha feljön váladék! köptetőt kell szedni (pl. elixirium thymi compositum, recept nélkül is van). én sokkal rosszabbul voltam (6 napig 38,6 °C, naggggyoncsúnya köhögés, éjszaka egy percig sem aludtam, először csak egyik, aztán mindkét oldlon fájt a mellkasom, én is furán, sípolóan vettem a levegőt, nem tudtam kikelni az ágyból. de tüdőgyulladást nem sikerült kimutatniuk. persze antibiotikum kellett, attól jobban lettem.

valószínűleg csak felső légúti fertőzésed van, esetleg még a légcsövedet is érintheti.

2016. márc. 25. 20:34
 7/8 anonim ***** válasza:
infralámpázz, ha van. ha nincs, akkor meg gőzölj kamillateával vagy valami mentolos illóolajjal.
2016. márc. 25. 20:35
 8/8 A kérdező kommentje:
2016. márc. 26. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!