Mennyire veszélyes egy epehólyag-gyulladás?
Jó, ha kivizsgálják.
Én négy hónapra kaptam időpontot hasi uh-ra bél és hasnyálmirigy tájéki panaszok miatt. Már régóta vannak gyulladásaim és polipom is volt korábban.
Február 23-án hívtam fel őket és június 22-re adtak időpontot.
Alapvetően nem életveszély, de jó ha minél inkább kivizsgálják, és rávilágítanak az okára (90%-ban epekő). Mivel nem fáj, és jó ideje tart, valószínűbb, hogy ha epehólyaggyulladás, akkor a krónikus formából való. Sajnos ez is bármikor fellángolhat, okozhat lázat, és erős, hátba sugárzó fájdalmat, nem egy kellemes dolog. Azért is fontos a mielőbbi kivizsgálás, mert más is okozhatja az epehólyag fájdalmatlan duzzadását, amit kezelni kell, ezt fontos tisztázni.
Az epehólyaggyulladás terápiája alapvetően műtéti, de ezt a legtöbb helyen laparoszkóposan, pár lyukból elvégzik, nem maradnak nagy hegek, és nem is túl kockázatos műtét, utána pedig többé nem lesz gond az epehólyaggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!