Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Több hete tartó orrvérzés?...

Több hete tartó orrvérzés? Vajon mitől?

Figyelt kérdés
Már jó ideje minden nap vérzik az orrom hátsó része. Nem szokott látszani, de előtte mindig nyomást és bizsergést érzek az orromban, kb mint tüsszentés előtt. Voltam fülorrgégésznél is, de sokra nem mentem vele, mert már fél lábbal a nyaralásában volt. Viszont kezdek kissé aggódni, mert tegnap irdatlan fejfájásom volt, és a fülemmel sincs rendben valami. Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Nagyon megköszönném a válaszokat.

2016. márc. 23. 20:44
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
Vérnyomás ?
2016. márc. 23. 21:00
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
Én is a vérnyomásodra tippelek
2016. márc. 23. 21:02
 3/10 A kérdező kommentje:
Néha szoktam mérni, általában normális. Néha 135-140 között van, de inkább csak, ha be vagyok feszülve vmi miatt.
2016. márc. 23. 21:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Nagyon régóta van magas vérnyomásom - soha nem vérzett az orrom. És vérnyomásproblémánál nincs bizsergés az orrban.

Márciusban a doki félig a nyaralásában volt? És ezt Te honnan tudod? Mondta, hogy most felületesen vizsgálom meg, mert félig a nyaralásban vagyok?

Mi az,hogy az "orrod hátsó része"?

Honnan tudod, hogy az orrodból kijövő vér melyik szakaszból jön?

Keress fel egy másik dokit!

Rengeteg betegség tünete lehet, amit ennyiből felelőtlenség lenne "diagnosztizálni". Lehet banális dolog és lehet komoly baj jele is. Az alap egy vérvétel.

Két hibát követhetsz el: nem veszel komolyan egy komoly tünetet,és komolyan veszel egy semmiséget.

2016. márc. 23. 21:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Allergia (pl. szénanátha), fertőzés, gyulladás, rák.

A magas vérnyomás hozzájárul, de sosem a fő és egyedüli oka az orrvérzésnek.

2016. márc. 23. 21:16
 6/10 A kérdező kommentje:

Onnan tudom, mert miután behívott, 20 percet ültem a székben, míg ő szervezte a részleteket. Nem vizsgált meg, csak megjegyezte, hogy előfordul, hogy vérzik és bekente valami ezüst kolloiddal, amitől nem változott semmi. :D

Illetve azért feltételezem h hátulról jön, mert nem folyik ki előre, inkább a torkomban érzem. Ilyenkor beleteszek egy zsepicsücsköt és a hátsó fele véres, de ez csak az én logikám, nem értek hozzá.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2016. márc. 23. 21:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Drága négyes! Én is több éve szenvedek a magasvérnyomással (160-172 között) és majdnem mindennap vérzik az orrom,szóval szerintem embere válogatja.

Kérdező: Javaslom menj el egy fülorrgégészhez,mert ez így nem normális.

2016. márc. 23. 21:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Menj el hozzá még egyszer. Ne add fel. Viszont gyógyszertárban lehet kapni Nasovin nevű kenőcsöt. (300.- huf)Mentolos szagú, és érösszehúzó hatása van. Ugy kell használni, hogy egy fültisztító pálcikára kinyomsz egy kis adagot, és azt feldugod az orrod belső részébe. Utána egy öt percig hátrahajtott fejjel kell feküdni, hogy jól hátramenjen.
2016. márc. 23. 21:48
 9/10 anonim ***** válasza:

"Én is több éve szenvedek a magasvérnyomással (160-172 között) és majdnem mindennap vérzik az orrom,szóval szerintem embere válogatja. "

Már bocs, de akkor te nem vagy normális, ha évek óta ilyen vérnyomással élsz!

Én a "magas vérnyomást" úgy értettem, hogy kezelve van, és nagy ritkán van egy-egy kiugró érték.

De amíg nem kezeltem, addig sem volt ilyen tünetem.

Egyébként a vérnyomásnál az a veszélyes, ha az alsó érték tartósan magas ( 85 feletti).

2016. márc. 23. 22:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Bétablokkolót,vérnyomáscsökkentőt, és nyugtatót szedek egyszerre a magas vérnyomásomra, emellett tachycardiám és tüdőbetegségem van.

Az orvos azt mondja, hogy nem tud mit csinálni,ez a három szer úgy ahogy lent tartja a vérnyomásomat ideig óráig.

2016. márc. 24. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!