2 éve küzdök ínhüvely gyulladással, színte mindent próbáltam már de semmi nem javított a helyzeten. Esetleg lenne valami tanács, hogy hogyan tudnám ebből kigyógyítani magam?
2 éve küzdök ímhüvelygyulldással, néha alábbhagy és nem olyan vészes, de el soha nem múlik. 16 orvosnál megfordultam már, sok tíz ezreket otthagytam magánrendeléseken, küldözgettek ide-oda de semmi. Az sztk-s rendelésen meg 5 dokiból 5 azzal a korszakalkotó ötlettel áll folyton elő, hogy pihentessem.
Erről annyit, hogy tudom! Tudom, hogy pihentetni kell. Azt teszem 2 éve. Több mint 2 hétig gipszben is vot már anno, fáslizom, kenegetem, kímélem, nem végzek fizikai munkát (nem is bírom a fájdalomtól) és mégsem csökkent semmit a fájadom így több év távlatában sem. Természetgyógyász emberek is foglalkoztak velem de hiába, az is csak a pénzt vitte el de semmi javulás.
Ha bárkinek van valami hasznos ötlete azt nagyon szívesen fogadom, és a tanácsokat is megfogadom, mert mmár idegileg is kikészít az évek óta tartó fájdalom.
Kissé hosszúra sikerült nyújtani probléma vázolását, elnézéseteket kérem.
A válaszokat előre is köszönöm! További kellemes napot mindenkinek!
Az inhüvelygyulladás a legtöbbszsör NEM fizikai munkától jön elö, hanem finomabb mozgások okozzák: sokat ír valaki kézzel vagy géppel, zongorázik, fest, stb. ahol a kéz és az ujjak vannak megeröltetve. Ebböl következöen lehet, hoyg mégsem pihenteted, mert az ilyen mozgásokat nem hagyod ki, mert "ez nem nehéz".
Emellett célszerü lenne napközben fáslizni - ez ugyanis sokkal jobb, mint a gipsz. A gipsz abszolút semmi mozgást nem enged meg, ezért az izmok elgyengülnek, és ha leveszik, akkor a legkisebb mozgatás is túlerölteti, és ezzel újra indul a probléma.
Emellett érdemes lenne a gerincedet emgnézetni e gy jó és hozzáértö csontkováccsal, mert ha idegbecsípödés miatt van, akkor ott tudják helyreigazítani.
#1 vagyok
Valoban nem jo a gipsz. Fasli + Flector gel
Meg kellene ultrahangozni.
Nekem allandoan becsipodik, attol van gyakran begyulladva az inhuvelyem.
A gitározás - meg a legtöbb egyéb hangszeren játszás - kimondottan "elösegíti" az inhüvelygyulladást, ha túlzásba viszik.
Abban igazuk van az orvosoknak, hogy pihentetni kell, csak megfelelö módon - azaz sem a teljes mozgásmentessség nem jó, sem a túlzott terhelés - meg kell találni a megfelelö középutat.
Most elöször is meg kellene gyógyulnod, és ez igen hosszadalmas folyamat - több mint egy év volt nekem is mire nagyjából elmúl. (Régebben igen erös inhüvelygyulladásom volt, de mára használható és 100%-ban terhelhetö a kezem, söt a zongorázással sincs gond.)
Elöször is szerezz meg negfelelö fáslit, amit egész nap használni kell: reggel tisztálkodás után bekened a kezed-karod gyulladáscsökkentö krémmel, és utána az ujjakon kezdve könyékig rátekered a fáslit. Itt oda kell fogyelni a megfelelö feszességre, mert ha túl laza, akkor nem ér semmit, ha túl szorod, akkor meg elszoritja a vérkeringést.
Fontos, hogy ne melegedjen be a gyulladt terület, naponta többször hütsd le. Nekem az vált be, hogy a befáslizott részt hideg vízzel benedvesítettem óránként.
Emellett óvatosan, lassan kell mozgatni, de nem eröltetni az izmokat, hogy ne gyöngüljenek le teljesen.
Nekem kb egy év volt, mire a gyulladás megszünt, de még további két évig minden , akár csak kicsit is megeröltetö munka elött befásliztam megelözésként, és ez megakadályozta, hogy visszajöjjön. Persze a terhelést csak lassan lehet emelni, és ahogy érzed, hogy kicsit is feszül, húzódik a karod, abba kell hagyni, még akkor is, ha csak "kicsi" van hátra abból, amit csinálsz.
Remélem, tudtam kicsit segíteni, ha gondolod, megkereshetsz privátban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!