Cukorbetegek, ijeszto, mik ezek az ertekek es mi ez az egesz?
Nagyon megvagyok ijedve. Raadasul kulfoldon vagyok.
Nem vagyok cukorbeteg, igy kerem segitsegeteket.
Megmertem etkezes utan fel oraval (2 szelet bundaskenyer (feherkenyer) es 2 adag cukrozott befott utan) ujjbegyszuros Aviva vercukormerovel, es 162 mg/dl lett, atszamitva magyar ertekre ez 9,2 mmol/l ertek.
Az egyoras ertek 149 mg/dl ami a magyar 8,3 mmol/l ertek.
Szerintem ez nagyon magas, ennyinek nem szabadna lenni.
Nem az van, hogy alig emelkedhet meg, szenhidratban gazdagnal se mehet 7,8 fole soha?
Vagy nem mervado fel ora utan etkezessel merni?
Ehgyomri 90 vagyis 5 korul szokott lenni.
Masodik kerdesem: amikor 75 g cukrot kell meginni terheleses vizsgalaton, akkor az nem olyan, mintha valaki nagyon durvan bezabalna edessegbol? Ugy ertem, elvileg 75 gramm cukrot meg lehet enni akar par szelet sutemeny es ket pohar cukros udito formajaban is, akkor mi a kulonbseg, ugyanazt az eredmenyt mutatna, ha ezt enne valaki a cukoroldat helyett?
Az étkezés után egy órán belül mért (legmagasabb) értéknek 11.8 alatt kell lennie. másfél óránál hamarabb nem érdemes megmérni, mert akkor még mindenkinek magasabb a vércukor szintje.
A mérést vagy éhgyomorra, vagy étkezés után másfél-kettő órával kell végezni. Addigra kell beállnia normál értékre. Csak azt vedd figyelembe.
Tehat akkor nem kell foglalkozni vele.
Az ehgyomri ertekeim se szoktak 110 vagyis 6,1 felett lenni, sot, 5,5 alatt.
Akkor letezik olyan, hogy valami miatt, akarmi, hormon, eros fronthatas, stressz, hogy magasabbat merunk, mint egyebkent, es a lenyeg az, hogy a ketoras ertek 7 alatt legyen, ha helyesen ertelmezlek.
ezt úgy mérd, hogy egy éjaszaka után reggel mérsz egy éhgyomrit, aztán reggelizel, amit szoktál(rántotta szalonnával,sok kenyérrel, jó édes kakaó, pár szelet bájgli)és az utolsó falat lenyelése után 90perccel méred a laghamarabb..közben nem iszol nem csipegetsz..
ez a kilencvenperces mérés..a százhúsz percesnél akár torna is belefér...ekkor már 7 körül kell lenni.
no para, nem vagy cukros.
persze a testtömegindexed sokat elárulna, és a diéta sem ártna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!