Az lenne a kérdése, hogy kaphatok-e adó visszatéritést, kapom a rokkantsági ellátást és 4 órában dolgozok. Inzulinos cukorbeteg vagyok naponta 4-szer szúrom magam. úgy tudom a cukorbetegek kapnak vissza de nem mindegyeik. De vajon kik kaphatnak?
ezek a kódok szerepelnek a rokkantság megállapításánál:
E1180 nem insulin dependens cukorbetegség k.m.n szövődményekkel
E7890 Lipoprotein anyagcsere rendellenesség k.m.n
I2590 Idült ischaemiás szívbetegség k.m.n
I2520 Régi szívizomelhalás
Nah, jaa! Csak a szövődményt azt nem így állapítják meg az orvosok! Ha van legalább orvos barátod, akkor vannak szövődmények. De ha nem vagy valakinek a valagavége, akkor a szívbetegséget, a koszorúér elmeszesedést, és a vér rögösödését sem hozzák kapcsolatba a cukorbetegséggel.
Jól mondja az előttem válaszoló! A csak számok jelentenek szövődményeket! Azt nem tudom hogy mely számok, ennyire nem merültem bele, de azt tudom, hogy ez a kódolás egy baromság. Ezt csak azért találták ki, hogy a túliskolázottaknak legyen munkája! Ha egy szakorvos a hat dioptriás szemüvegén keresztül nézi a diagramot, és ha a sorok között könnybe lábad a szeme, teljesen más kód kerülhet az ambuláns lapra! Meg hát, hogy a beteg ne tudjon utána nézni, ne tudja leellenőrizni, hogy miért is műtötték ki az amúgy egészséges, jól működő epéjét!
Amúgy neked se mondta még senki, hogy a kora reggeli kevés zsiradék egész napra beállítja a vércukorszintet, és akkor nem kéne négyszer bökni? No ná, hogy nem! Mert akkor kinek adnák el azt a drága inzulint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!