Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 2,5 hónapja torokfájás mitől...

2,5 hónapja torokfájás mitől lehet?

Figyelt kérdés

2,5 hónapja fáj a torkom. 1 hónapig nem fordultam orvoshoz ,gondoltam "megoldom". 1 hónap után mikor már mindent kipróbáltam muszáj volt. A vérvétel a CRPD 30-as értékén kívül semmi más gond nem volt,állítólag az a gyulladás miatt van.Amit még a doki észrevett,hogy a manduláim nagyobbak kicsit. Kaptam antibiotikumot 3- naposat. Amíg szedtem nem fájt,majd újra beütött. Mostmár a fül-orr gégészetre mentem vissza,ahol nyák vizsgálaton és röntgenen voltam mindkettő negatív volt,se baci se semmi.Ezen a ponton már alig tudtam nyelni is,annyira fájt,a nyelvemre is kiterjedt.Ugyanúgy piros a torkom. Kaptam Augmentin antibiotikumot,ami ugye 7 napos. De az az érzésem,hogy amint később veszem be a szokásosnál ugyanúgy fáj. Még 2 nap van hátra az antibiotikumból. Valakinek volt hasonló ? Mit tanácsoltok? Esetleg érdemes lenne,megnézettetni a fogaimat,hátha onnan van a gond?

Köszi előre is,sajnos már tanácstalan vagyok,a dokik is hülyének néznek.:/

2016. febr. 27. 06:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
A textilpor es a cigi külön-külön is ok a krónikus torokgyulladásra.Bár nekem gyerekkorom óta mindig piros a torkom,pedig akkor nem is cigiztem.A manduláidat nem kéne kivenni?Majd Írd meg mi volt a dokinál?És hogy zajlik a gyomortükrözés,tudjam mire számítsak,ha oda is kell mennem.
2016. febr. 29. 05:50
 12/26 A kérdező kommentje:

Ma megyek vissza,mivel vasárnap környékén fejeződött be az antibiotikum kúra (Augmentin) és már a gyógyszer alatt nem fájt, most csütörtökön már ismét érzem a kezdetét és a torkom színe semmit nem változott. Feltűnt,hogy az egyik fogam fölött van egy kis duzzanat az ínyemen. Talán tályog!? Nem tudom,de nem fáj,csak ujjal érzem,ha mindkét oldalon megtapintom akkor érződik a különbség,mindenképpen megemlítem majd a fül-orr gégésznek.

A gyomortükrözés egyébként elég kellemetlen,de egyszer ki lehet bírni. A cső számozását ne nézd,mert ha meglátod,milyen hosszúságú az azért megtud ijeszteni. El kell magad lazítani (ez fontos) és szépen nyelegetni ahogy tolja le a doki. Ami elég nehéz. Nem érzed,hogy nyelsz,mivel a cső kitölti a nyelőcsöved,de ha kedves a doki és segítőkész,akkor nincs vele gond. Valószínű taknyod nyálad egybefolyik majd,akarva akaratlanul folyik a nyálad,orrod,könnyezel,de ez teljesen normális ne szégyenkezz. A kihúzása nekem sokkal kellemetlenebb volt. Nem fájt,csak olyan űűű érzés. :) Egyszer ki lehet bírni. Kitartás,ha odakerülnél!!! :)

2016. márc. 3. 05:31
 13/26 A kérdező kommentje:
A manduláimra azt mondta a doki,hogy nem olyan vészes,és tényleg nem tűnik olyan vészesen nagynak. Volt olyan része a torokfájásomnak,amikor gennyes volt a mandulám,de arra azt mondta a doki,hogy valószínűleg, elkaptam valamit még az alap gyulladásra,és igaz lehetett ,mert az első antibiotikum kezelés után az meg is szűnt. Kiskoromban 1* volt tüszősmandulagyulladásom,és azóta sem volt vele gondom.
2016. márc. 3. 05:38
 14/26 A kérdező kommentje:

Update: Mint kiderült már 2* tükröztek,csak nem tűnt fel,ma is csinálta a doki. Semmi. Nem tudott mit tenni,bár nem jön fel gyomorsav, savlekötőt írt,reflux gyanúval.

Gyulladt torokkal " sajnos" nem mehetek gyomortükrözésre. Bár nem jön fel gyomorsav,elvileg a gyulladt gyomorszáj vagy nyelőcső csinálhat ilyet.

Hát csak reménykedni tudok,hogy a savlekötő segít. A cigit pedig holnaptól leváltom e-cigire,megpróbálok leszokni,vagy legalább átszokni.

Egyébként most,hogy utánajártam a reflux részletesebb tüneteinek. Nem kizárt. A mellkasi szívinfarktus szerű fájdalom is előjön havonta hetente néha. Csak én eddig azt hittem,hogy a cigi. El is mentem tüdőszűrőre tavaly,ahonnan majdnem szó szerint elzavartak,hogy akár gyöngyhalász is lehetnék. És amikor mutogattam ,hogy itt ott amott ,nem egy helyen hanem mindig máshol fáj a mellkasom kizárták,hogy az tüdő lenne.

Szurkoljatok :) Én is szurkolok,hátha végre megvan a baj.

2016. márc. 3. 19:55
 15/26 anonim ***** válasza:
Hát amit írtál a gyomortükrözésről...inkább kihagyom!De nekem semmi refluxhoz hasonlító tünetem nincs,csak a torkom piros és érzékeny mindig.Beszedtem a gyógyszert,gargalizáltam,de nincs sok változás,a torkom olyan mint a képeken amiket láttál.Én ma megyek vissza a gégészetre,megismétel minden vizsgálatot.Nekem a toroktükrözésnél folyik könnyem,nyálam,köhögök mikor a gégetükröt a torkomba dugják.Te hogy bírtad,nem öklendeztél?Ma 10-re van időpontom,vizsgálatra,majd megírom mi volt.
2016. márc. 4. 06:59
 16/26 anonim ***** válasza:

Bocsi,a kép lemaradt.Nekem most ilyen a torkom.A tied?

[link]

2016. márc. 4. 08:01
 17/26 A kérdező kommentje:

De a vizsgálat végén mikor kérte,hogy mondjak í-t öklendeztem egyet.

Én is azt hittem,hogy semmi refluxos panaszom nincs,de érdemes utánajárni. Mert én sem hittem,hogy reflux tünete lehet: a mellkasi fájdalom, a garat vagy gégegyulladás,nyelőcsőgyulladás, nyelv fájdalom ,ízérzet változása,torok kiszáradása, nyakifájdalom. Ez mind reflux miatt is lehet,akkor is ,ha nem jön fel sav,mint kiderült,mert attól még a nyelőcsövemben lehet.

Megírom majd pár nap múlva van-e változás. Kaptam savlekötőt meglátjuk. Az biztos,hogy nem várok 2 hetet azzal,hogy visszamenjek,ha megmarad a fájdalom. Mert ennek komoly műtéttel járó következményei lehetnek ha sok ideje fennáll,márpedig lassan 3 hónapja..... Háziorvosnak majd elregélem mi volt és kérek beutalót gasztrora.

Egyébként nem gyomortükrözéssel vizsgálják,hanem annál kevésbé mély dologgal,de gondolom relative ugyanaz,csak nem mennek le a gyomorig. Ha az egészséged múlik rajta,te is kibírod majd :)

Engem már nem érdekel,csak múljon el ,annyira zavaró,hogy nem tudok tőle rendesen létezni.

2016. márc. 4. 13:03
 18/26 anonim ***** válasza:
Én is megjöttem a gégészetről,a dokinő szerint sokat javult a torkom,de csak gargalizálót írt fel.Pedig szerintem most is olyan ronda mint eddig.De alaposan megvizsgált.Én 5 mp-ig bírtam,aztán jött az öklendezés,de nem vette ki a tükröt,azt mondta bírjam még,lélegezzek nagyokat szájon keresztül.Nekem "eee"-t kellett mondanom hosszan,többször is,és a végén "iiii"-t.Sokáig tartott és végig öklendeztem,már a spatulától is.Az átlagosnál is erősebb a garatreflexem,ezért félek a gyomortükrözéstő.De meg fogom csináltatni,más is kibírja,én is túl fogom élni.
2016. márc. 4. 13:26
 19/26 A kérdező kommentje:
Na remélem akkor megjavulsz. Gyógyulgass! Azért majd,ha eszedbe jut írj,hogy mi lett a vége. Én is írok majd azért,hátha másnak is segít,ha végre kiderül,hogy tényleg reflux-e.
2016. márc. 4. 14:17
 20/26 anonim ***** válasza:
Oké,köszi...majd én is megírom,mik a fejlemények.Neked is gyógyulást kívánok.Remélem rendbejön hamar a torkod.
2016. márc. 4. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!