Elhúzódó köhögések oka?
Sziasztok!
Párom évek óta köhög. Hol jobban, hol kevésbé. A köhögése száraz, ám evés után felszakad a nyák. Esténként jobban szokott köhécselni, néha már olyan erős az inger, hogy rosszullét környékezi. Ezen felül még, amikor köhög, akkor fáj a mellkasa, habár énszerintem ez azért van, mert ingerli. Most egy pár napja, ha nyújtózkodik, fáj a háta, szerinte a tüdeje...
Voltunk orvosnál, de elzavarta, ilyen szöveggel, hogy egy kis köhögés nem a világ vége...
Van esetleg valami ötletetek, hogy ez mi lehet? Jövő héten keresünk neki egy másik orvost, de sajna péntek van, addig is szeretnénk valami megnyugvást találni...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Rám is ugyanez a köhögés jellemző amiket írtál. Nekem pszichés okokból szokott előjönni a köhögés. Például ha a környezetemben túlságosan civilizálatlanul viselkednek vagy ha a környezetemben túlzott tömeges elégedetlenséget érzek. Aztán a sok köhögés fizikai tüneteket is okoz, torok- és mellfájást vagy akár refluxot. Aztán ekkor további köhögési ingert okozhat sok minden, például penészes fürdőszoba vagy poros műpadló. (Volt úgy hogy egy darabig nem üzemelt a tetőventillátor és emiatt penészesedett a fürdőszoba).
Ami segíteni szokott az a sok pihenés meg a kiváltó lelki ok megszüntetése. A pihenésnél fontos a tényleges pihenés, tehát se tévé, se internet hanem igazi semmittevés. Ami viszont fenntartani szokta a köhögésem az a rohanó életmód, kevés alvás.
Volt olyan hogy a sorkatonasághoz ahogy bekerültem, köhögtem mert nem volt kellően civilizált a környezet. Viszont miután előléptettek és föléjük kerekedtem egyből elmúlt a köhögésem. Hát ilyesféle lelki okok is kiválthatják az úgynevezett pszichogén köhögést. De a párodnál a dohányzás is elősegítheti azt hogy ne tudjon kigyógyulni a köhögésből.
Nálam akkor is megszűnik a köhögés ha kimegyek az érintetlen természetbe vagy Ausztriába.
Az interneten is olvasható a köhögésről vagy az asztmáról hogy részben vagy akár teljesen lelki tényezők szokták kiváltani. Vagyis nem biztos hogy kizárólag a dohányzás, gombaspóra meg egyéb fizikai tényezők.
Elég arra gondolnom hogy veszek a bakonyi ősvadonban egy tanyát és már ettől szünetel a köhögésem. Mikor ott tartózkodom akkor el is felejtem mi az a köhögés. Míg a rohanó iparvárosunkban volt olyan éjjel hogy majdnem megfuladtam. És nem a szmogtól.
Köszi a válaszokat!
12:27 - ebben lehet valami, ugyanis rengeteget túrázunk, és amikor feltöltődünk, kiegyensúlyozódunk, harmóniába kerül a lelkünk, akkor Ő sem köhög. Érdekes, hogy akkor krákog jobban, amikor stresszesebb... Köszi, sokat segítettél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!