Voltam hematologusnal vervetelre, magas vernyomas miatt, kaptam egy orvosi leletet, de semmit nem ertek belole, tudnatok segíteni?
na szoval, külföldi vagyok, de gondolom ezek a szakszavak minden országban hasonó jelentéssel bírnak.
felsorolnék itt pár értéket amik nem tartoztak egy bizonyos előirt tartományba:
trombociták:11.10f (7,8-11,0) - épp hogy csak étlépte 0,10 el a megadott értéket, több értékkel is igy vagyok.
MCHC 376,0 - (320,0-360,0)
MPV 12,70 - (6,80-10,20)
TRC 12fl-el magasabb 47,60 - (15,00-35,00)
Monocyta abszolut 0,66 - (0,25-0,60)
Neutrofilis bot vagy nemtudom mi akar ez lenni 5,20 (0,00-5,00)
Lymfocyta 38,30 - (15,00-35,00)
szabad hemoblobin plazma 0,106 - (0,000-0,050) g/l
Autohemolyza nativ 8,89 - (0,00-4,00)
Autohemolyza glükóz 2,63 - (0,00-2,50)
van itt 1-2 érték igy ujbó átnézve ami lényegesen több a kelleténél.
Javasoltak egy ujboli ilyen vérvételt, egy kvalitativ G6PD-t, Brewer testet, EMA valami sférocytózisra, és egy OLM kivizsgálás imunológiai klinikán.
Tudom hogy így interneten feleslegesen keresgélem a kérdéseket válaszokat, nem igen fogok rátalálni, meg hát a szakértők nem pont itt fognak nekem konkrét válaszokat adni, de az az igazság, hogy sokára vagyok berendelve az orvoshoz ezzel a lelettel, és majd megesz a fene hogy mit jelentenek ezek a dolgok. Amennyiben bárki értelmesen hozzá tudna szólni a témához, kérem tegye meg.
Azt nézd meg, hogy az értékek mellett 1 - 2 vagy 3 kereszt van!
Az egy ( legtöbbször a kettő is) kereszt semmi gondot nem jelent, csak pillanatnyi eltérést, amit rengeteg minden okozhat: idegállapot miatti hormonális túlműködés, jelentéktelen fertőzés, előző nap fogyasztott étel, a vizsgálat miatti stressz, esetleg helytelen táplálkozás...
Lehet ( szinte biztos!), hogy ha holnap mérnék újra, teljesen más értékek jönnének ki.
"Gyakorló" hipochonderként mondom: ne keress a neten ( pláne ne ilyen oldalakon!) diagnózist!
A vérvételi és egyéb egyéb eredmények csak összefüggéseikben értelmezhetőek - de a neten rákeresve az értékekre ezek az összefüggések nem állnak össze.
Én éveken át kb. két havonta diagnosztizáltam magamon halálos betegségeket az éppen aktuális leleteim alapján - ennek kb. 15 éve.
A "normális" értékek is lényegesen alul vannak "árazva" - szerinted ez nem a gyógyszergyártók érdeke?
Mértek nálam 10 éve 300-as GMG-t (májfunkció), ami a referenciaérték felső határának kb. hatszorosa. Mára refenciaértéken belül van. ( Fateromnál mértek 600-as GMGT-is, utána csak 35 évet élt.)
Nem azt mondom, hogy ne vedd komolyan, csak azt, hogy ne vedd túl komolyan!
Keresztanyukámnak 20 éve azt mondták az intenzív osztályon (kardiológia), hogy jó ha a másnapot megéli. Tegnap ünnepeltük a 85-ik születésnapját.
A lényeg: ne ezen rágódj!
Ezekkel a leletekkel még élhetsz akár 40 éve is - és makk egészségesen is elüthet holnap egy autó!
Csak azért írtam ilyen részletesen, mert tapasztalatból tudom, hogy milyen mentális betegség a hipochondria!
Ne ess abba a hibába, amibe én estem, és ami évekig mérgezte az életem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!