Most akkor ez tényleg csak virusos torokgyulladás?
Figyelt kérdés
(Előre is bocsánat a helyesírásért de telefonról könnyező szemekkel nehéz írni)A helyzet az hogy vasárnap éjszaka belázasodtam 38 valamennyivel hétfőn el is mentem dokihoz aki közölte hogy torokgyulladásom van vírusos és nem tud erre semmit se adni. Na most vaagyok túl a 4.lázas napon egy nap se volt mikor 37,6 alatt lettem volna ma sikerült 36,9re lemennie de a 40 fokoson át minden volt már. Köhögök most már tiszta nátha is vagyok a szemem is könnyezik a közérzetem a béka tudjuk milye alatt van és mikor megnéztem aa torkom egy fehér foltot láttam szóval nem tudom hogy ez mi akar lenni illetve anyukám tegnap előtt antibiotikumot adott nekem mert 40 fokos lázam még a hidegvizes pancsi után se ment le csak pár fokkal. Holnap megyek vissza a dokihoz már nem is reménykedem hogy meggyogyulok még ezen a héten x.x De akkor ez most tényleg csak virusos valami vagy valakivel volt már hasonló? Esetleg valami tanács? :s Előre is köszi a válaszokat! (Ja és minden levegővételkor sípol a tüdőm x.x)2016. febr. 18. 13:36
1/9 anonim válasza:
Anyukád honnan adott antibiotikumot? Milyet? Milyen adagolásban?
A sípoló tüdő leginkább tüdőgyulladásnál szokott lenni a saját tapasztalatom szerint.
2/9 A kérdező kommentje:
Egy korábbi szintén torkommal kapcsolatos betegség során kaptam Kalcid 500mg tablettát, még volt belőle pár db és napi 1et vettem be de valamennyit segített is. :) Hát remélem nem tüdőgyulladás :( bár nekem az is furcsa volt hogy az orvosom annyit mondott h még 2-3 naapig lázas leszek de semmit nem irt vagy mondott rá. Csak tantum verdés szopogatos tablettát mondott ami kb annyira volt jó mint halottnak a csók :”D
2016. febr. 18. 13:56
3/9 anonim válasza:
Bocsánat, de anyukád elég felelőtlen, hogy csak így antibiotikummal töm. Ha rosszul vagy, menj vissza az orvoshoz, ha nem vagy elégedett az orvosoddal, akkor meg keress egy másikat, de nem kapkodjatok be csak úgy mindenféle gyógyszert, mert többet árthat, mint használ. Ráadásul a vírusra az antibiotikum hatástalan, ezért nem is adott semmi gyógyszert a dokid. Ágynyugalom, sok folyadék, C vitamin, hárstea esetleg valami fertőtlenítő torokspray. szokták mondani, gyógyszerrel 7 nap alatt gyógyulsz, gyógyszer nélkül meg egy hét. Ellenben a bélflórádnak jól odab*sz az antibiotikum, amivel csak tovább gyengíted az immunrendszered. A sípoló tüdővel viszont tényleg nem árt felkeresni az orvost, mert lehet tüdőgyulladás is, amit ha vírus okoz, akkor elég veszélyes is lehet és szteroidos kezelés kell rá.
4/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok orvos anya se de a doki azt mondta szerdán még lehet egy kis hőemelkedésem utána elmulik ehhez képest szerdán 40 fokos lázam volt és a torkommal volt a legkevesebb problémám :s Ki se tudtam kelni az ágyyból és mindenem fájt, nem tudom jol tettük e vagy sem mindenesetre jobban lettem tőle valamennyire. Nem az eredeti orvosom volt hanem valaki helyettesitette és mindenképp visszamegyek holnap mert még ma is lázasan keltem. És köszönöm a válaszokat :)
2016. febr. 18. 14:11
5/9 anonim válasza:
Valószínűleg felülfertőződött az influenza. Erre pedig antibiotikum kell. Most nagyon divatos nem adni a magas lázra semmi antibiotikumot, de ez nem helyes. A manduládon gennyes folt lehet. Nekem egy ilyen betegség tette tönkre a szívemet már fiatalon. Úgy hogy csak menj el az orvoshoz minél előbb.
6/9 A kérdező kommentje:
UHH :cc Hát holnap reggel első leszek a dokinál! Amúgy mi is arra gyanakodtunk hogy ez már valami más is nem csak vírusos torokgyulladás de köszönöm szépen :)
2016. febr. 18. 18:44
7/9 A kérdező kommentje:
Jelentem voltam dokinál és kaptam antibiotikumot és köptetöt és ha holnap is még sípol erősen a levegővételkor mennem kell röngenre :) De hálásan köszönöm minden válaszolonak:3
2016. febr. 19. 09:44
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Igyekszem :3
2016. febr. 19. 12:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!