Igaza volt az urológusnak, vagy csak meg akart nyugtatni?
Lehet hogy bután,gagyin vagy gyerekesen hangzik de kicsit meg vagyok ijedve.
Szóval ilyen végbéltáji tünetekkel mentem ma orvoshoz, eléggé fáj mostanában többször is a lyuk és a "környéke"...bizonytalan helyen viszont néha hol jobban hol kevésbé.Székelés rendben,nem volt véres soha.
Doki kikérdezett,megvizsgált.Viszont elég felületes volt(szerintem)és mondott egy olyat hogy valószínűleg valami gyulladás lesz nyugodjak meg nincs gond.Megmondta kerek perec hogy egyenlőre nem küldene semmilyen vizsgálatra,picit alaptalannak találja.
Erre mondtam neki hogy mivan ha végbélrák,nagyon félek...
Ez ellen a doktor úgy érvelt:
-akkor véres lenne a széklet,a végbélrák mindig véres széklettel jár ha már tünetet okozó stádiumban van
-egyszerűen túl fiatal vagyok(23) a végbélrákhoz
nem tudom hogy nyugtatni akart vagy csak nem akart foglalkozni velem.Szóval hogy ebben igaza van e,vagy ez így csúsztatás?
Csak annyi a kérdésem,hátha van itt akár (sajnálatosan) érintett,vagy esetleg orvos, netán komolyabb ismertekkel rendelkező a témában és meg tudja védeni/cáfolni doki szavait?
de őszintén tényleg így van ez végbélrák esetén?
A koromnál fogva vizsgálaton voltam az urológián és alapos szono volt és vérvétel, ahol bizonyos markereket vizsgáltak az esetleges rákk végett.
Annyiban igaza volt a dokinak, hogy a vastagbél / végbélráknál már eleve probléma jelentkezik az űrítéssnél.
Olyankor nagyon kell odafigyelni és lépni.
1. 24 évesen tényleg túl fiatal vagy a végbélrákhoz. Ilyen korban csak olyannál alakul ki, akinek egy genetikai betegség miatt tele van az egész bélrendszere polipokkal. De arról nyilván tudnál.
2. Nem egészen értem, hogy a végbéltáji panaszaiddal miért az urológushoz mész. Mégis mi köze van az urológusnak a fenekedhez? Az urológus a húgyúti rendszerrel foglalkozik, a fenékhez annyi köze van, hogy a férfiak prosztatáját azon keresztül tudja vizsgálni. A végbél betegségei egyébként a PPROKTOLÓGUSra tartoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!