Rákkeltő mogyoró?
Figyelt kérdés
Szeretem a mogyorót, rendszeresen fogyasztom, általában héj nélküli formában, de néha héjas földimogyorót is fogyasztok. Valamelyik éjszaja volt otthon a közértben vásárolt Spar Budget héjas földimogyoró. Nem tudtam aludni, és kibontottam a sötétben, de a villanyt nem akartam feloltani, ne ébredejek fel teljesen. Megettem mondjuk 15 dekát, és éreztem, hogy volt köztük egy keserű darab mogyoró. Tapasztalatból tudom, hogy ez elfeketedett darab. Nem köptem ki, megrágtam, és lenyeltem. Később kiváncsiság kedvéért megnéztem, mitől feketedik el a mogyoró. És azt olvastam az interneten, hogy az aflatoxin nevű erősen rákkeltő, májkárositó hatású gomba fertőzi a mogyorót, ettől feketedhetett el a mogyoró. Azt is olvastam, hogy a rákkeltő hatás évekkel később jöhet csak elő. Szerintetek én most akkor rákot kaphattam? Vagy 1 db mogyoró, ha aflatoxinnal fertőzött, akkor az még nem okoz rákot? Évente egyszer, kétszer előfordulhat, hogy véletlenül megeszek 1 db fekete mogyorót.2016. jan. 21. 04:37
1/2 anonim válasza:
A rák a legalattomosabb betegség, nem tudod kiszámítani. Van aki egész életében cigizik, mégse lesz semmi baja (nagyapám 80 idén, 60 éve masszívan nyomja), a szomszédja még a szobából is kiment ha cigiztek, mit gondolsz mi vitte el anno? Persze hogy tüdőrák.. De ha valami rakkelto azt értelmes ember elkerüli, minek kísérteni a sorsot. Pár szem mogyorótól nem hiszem, hogy bajod lenne.
2/2 anonim válasza:
Ezért eszek én csak a kertből mogyorót (erdei mogyoró bokor). Boltit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!