Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges hogy a súlyom...

Lehetséges hogy a súlyom miatt érezhető valamely szerv?

Figyelt kérdés
Jobb bordaív alatt érezhető valami izomszerű ha kicsit mélyebbre nyomok.Voltam dokinál is,megvizsgált endoszkóppal(gondolom ez a műszer neve,tudjátok ami olyan zselé segítségével nézi meg a belső szerveket)meg is nyomogatott alaposan mindenhol,hanyatt is,és lábon is,mert mondtam neki hogy csak álló helyzetben érezhető,fájni nem fáj.Kicsit soványabb vagyok a kelleténél,178 cm magas vagyok kb,és alig 60 kg,lehetséges hogy valamely szervem érezhető,vagy valami egyéb?Az epém,a májam,a veséim,hasnyálmirigy,prosztata,gyomor minden egészséges azt mondta.

2016. jan. 12. 14:20
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Étvágyam is van,hányinger nincs.
2016. jan. 12. 14:21
 2/13 anonim ***** válasza:

Jobb bordaív mögött a májad van, amit normális esetben csak fekvő helyzetben lehet kitapintani, ha kifújod a levegőt és a bordaíved alá nyúlsz. Ultrahanggal nézte meg az orvos, ha ő mindent egészségesnek talált, akkor passzolom, hogy mi lehet.

Mekkora területen érzed? Nem fájdalmas, nem kellemetlen?

2016. jan. 12. 14:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a műszer az ultrahang, az endoszkópok ledugták volna a torkodba, vagy máshova. A jobb bordaíved alatt pedig a májad van, ami az ember legnagyobb szerve kb. 1,5 kg. Biológia, középiskola. És igen, simán érzed, ha megnyomod a bordád alatt, ha csak nem vagy 200 kg, mert akkor lehet, eltűnik a zsírban. Csak azt nem értem, miért aggódsz továbbra is, ha az orvos megvizsgált + ultrahangot is csinált és semmi bajod....
2016. jan. 12. 14:35
 4/13 anonim ***** válasza:
49%
szerintem az ultrahangra gondolsz. az alacsonyabb súlynak meg nem hinném, hogy lenne hozzá köze. a májat egyébként normál esetben nem lenne szabad kitapintani. ha már ki lehet, akkor baj van, de azt az uh és a labor is alá tudja támasztani. szerintem mást tapintottál ki, esetleg idegszál is okozhatta a fájdalmat.
2016. jan. 12. 14:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező szavaival élve: "ha kicsit mélyebbre nyomok" - megnyomva érezhető a máj, hisz ezért vizsgálja nyomogatással az orvos is. Illetve szintén a kérdező írja: "fájni nem fáj", tehát nem csak az ultrahang negatív, komoly panasza sincs.
2016. jan. 12. 14:43
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem kellemetlen,és mondtam hogy nem fáj.Köszönöm a válaszokat.
2016. jan. 12. 14:45
 7/13 A kérdező kommentje:

Igen,ultrahangra gondolok,akkor most érezhető álló helyzetben valami vagy sem,mert van aki azt írta hogy igen,van aki azt hogy nem.?

És még egyszer köszi a válaszokat mindenkinek.

2016. jan. 12. 20:31
 8/13 A kérdező kommentje:
Azt olvastam hogy a feszülésig telt epehólyag kitapintható a jobb oldali 9 edik bordaív alatt,ezek szerint azt érezhetem?Inkább evés előtt jobban érződik.
2016. jan. 14. 12:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia kérdező!

Nagyon régi kérdés, de kérlek vegyél észre :D

Ugyanez van velem is, vékony lány vagyok és csak állva tudom nyomva kitapintani és nagyon megijedtem mi ez! A jobb borda alatt, és elmozog, ha odanyomok, ez végül kiderült, hogy normális?

2022. jún. 1. 18:57
 10/13 A kérdező kommentje:

Szia,

Szerencséd, hogy be vannak állítva az email értesítek kisasszony. :D

Hát tényleg régi kérdés, de azóta nem éreztem semmit ott, nem voltak problémáim. Nem tudom mi lehetett az.

Azt még megemlíteném, hogy akkoriban pánikbetegséggel küzdöttem, utána jöttem rá. Szóval lehet, hogy csak beképzeltem magamnak kitudja.

Esetleg neked nincsenek ilyen problémáid?

Ilyen tényleg létezik ám, hogy beképzeled magadnak a betegséget, és én hajlamos vagyok rá sajnos. Szerintem azért nem vettek észre semmit ultrahanggal.

2022. jún. 2. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!