Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Rákos vagyok, mit tegyek?

Rákos vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, orvosom szerint agresszív non-hodgkin limfómás.

Az orvos szerint teljesen szétterjedt bennem, és szövettanra még heteket kell várnom, hogy egyáltalán elkezdődjön a kezelésem.

A barátnőm, és rajta kívül mindenki azt mondja, hogy pozitívan álljak hozzá, még így is kb 50%, hogy remisszióba kerülök, vagy meggyógyulokk, de csak a halálra tudok gondolni, mióta olvastam, hogy akadtak páran, akik a szövettan eredménye előtt elhunytak.

Mit tegyek, csináljak, hogyan gondolkozzak, hogyan tudnék pozitívan hozzáállni ehhez az egészhez?

Próbálom elhatározni magam, hogy igenis meg fogok gyógyulni, de csak 1-2 óráig van így, akkor ismét jönnek a kétségeim, sírva fakadok, és megint csak a halálra tudok gondolni.

Tudnátok ebben tanácsot adni, segíteni?

2016. jan. 4. 21:40
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
57%
Bízz a gyógyulásban, még az agresszív típus is jó eséllyel gyógyítható.
2016. jan. 4. 21:47
 2/21 anonim ***** válasza:
37%

Nagyon sajnálom, nem igazán tudok tanácsot adni,csak annyit, hogy bízz a gyógyulásban, gondolkodj pozitívan, erősítsd meg a lelkedet, ha hiszel Istenben, fordulj hozzá.

Találtam egy cikket, szerintem érdemes lenne elolvasnod:

[link]

2016. jan. 4. 21:58
 3/21 anonim ***** válasza:
80%

Hasonló helyzetben (nem pont ilyenben) én egy hétig kiborultam, aztán az a tudat hozott vissza, hogy a betegségen nem tudok változtatni másképp csak pozitív hozzáállással. Ha negatívan állok hozzá akkor az csak rosszabbat hoz ki belőle. "A félelem az elme gyilkosa"- ahogy a nagy klasszikus mondja.

Kitartás!

2016. jan. 4. 22:03
 4/21 anonim ***** válasza:
86%

Lehet, hogy furcsán hangzik, de az agresszív lymphomákban a túlélési esély viszonylag jó, mivel a tünetek miatt hamar felfedezik és a terápiára is jobban reagálnak. A kemoterápiás szerek a gyorsan osztódó sejtekre hatnak leginkább, akadályozva a sejtciklusukat. A daganatos sejtek nagyon gyorsan osztódnak, ezért pusztulnak el, míg a szervezet sejtjeinek nagy többsége nem. Az "agresszív" jelzőt is arra használjuk, hogy daganathoz képest is gyorsan osztódik.

Biztosan nem könnyű, de próbálj meg pozitívan hozzáállni a dologhoz, ma már gyógyítható betgségről beszélünk! Ne keress elrémisztő történeteket az interneten, akik a szövettani eredmény előtt elhunytak, bizonyára már nagyon-nagyon későn fordultak orvoshoz! Fiatal vagy, alapjában véve erős a szervezeted, bízz az orvosaidban és legfőképp önmagadban. Légy erős, döntsd el fejben, hogy meggyógyulsz! Ez nem egyik napról a másikra fog menni, de ha egymagad vagy, erre koncentrálj. Kérd meg a környezeted, hogy ők is így álljanak hozzá. Törődni, aggódni szabad, ez a normális, de ne sulykolják beléd, hogy mi történhetne.

A klinikákon láttam még egy megküzdési stratégiát. Vannak, akik nem magukat, hanem a környezetüket kezdik el vigasztalni, hogy nem lesz semmi baj, erősek, bízzanak bennük. Ezzel lépnek túl saját problémáikon.

2016. jan. 4. 22:20
 5/21 A kérdező kommentje:
Mindannyiótoknak köszönöm!
2016. jan. 4. 22:45
 6/21 IndigoChild ***** válasza:
25%
Kezdjel el Orvosi Kannabisz olajat enni.
2016. jan. 21. 22:26
 7/21 anonim ***** válasza:
76%
Drága kis csillag, távolabbról nézd a dolgot, ez is csak egy betegség, rámegy 1-2 éved aztán mész tovább az utadon,mert harcos vagy...én már 2szer voltam 9 hónap különbséggel és még mindig itt vagyok,senki nem mondaná meg,hogy egyálalán beteg voltam.A családom szerint a szivem keményebb lett.........Amugy azt tapasztaltam,hoy aközvetlen közelieken kivűl nem érdemes terjeszteni,mert az emberek félnek a rákosoktól...vagy attól,hogy ők is igy járhatnak , ki tudja.Szóval, nem kell a rinya,a sajnálkozó tekintet,te is egészégesebbnek fogod érezni magad,ha gészségesnek tartanak az ismerőseid. :) :D
2016. jan. 25. 08:41
 8/21 anonim válasza:
8%

A rák sátán csapása az emberre, és így gyógyíthatatlan. Lehetnek remissziók egy ideig, de aztán kiújul.

Az egyetlen ellenszer: hit az Egyetlen Mindenható Istenben, a Hozzá intézett őszinte ima, a Túlvilágba vetett hit. Sátán átkát csak Isten törheti meg.

Egyetlen probléma van: ha már érzed a halál közeledtét, késő minden. Azért próbálkozz, Isten hatalma és könyörülete óriási, hátha megbocsát.

2016. máj. 4. 14:51
 9/21 Eva H válasza:
82%
Akarmit is csinalsz, a 8as-ra ne hallgass semmi kepen. A legnagyobb okorseg amit eletemben olvastam. Sok szerencset, nagyon bizom a megjavulasodban!
2016. dec. 21. 09:21
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Hogy vagy?
2017. jan. 2. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!