Ha a kenyér egy rész erősen édes és savanyú keveréke az romlottságot jelent?
Nem rég ettem 0,5kg szeletelt májkrémes kenyeret..abbol 1 szeletnek a sarka penészes volt...hát letörtem..máshol nem láttam jelét penésznek.
A penész édeskés vagy mi van?
Köszönöm a válaszokat.
A penész nem édeskés, de a penész által kibocsátott enzimek bontják a kenyér nagy részét alkotó keményítőt, ami ugye cukorból van, ezért ha bomlik édeskés íze lesz. Bizonyos penészgombák pedig szerves savakat termelnek anyagcseretermékként, és ezt bocsátják a környezetbe -> emiatt a savanykás íz. (De az is lehet, hogy csak rácsepegett valami :D )
Neparázz, egy kis penésztől még nem lesz semmi bajod, de azért rendszeresen ne fogyaszd. :D
Attól, hogy épp a szelet kenyér felszínén nincs penész, nem jelenti azt hogy a szelet belsejében sincs.
Ha nem tudod mikori a kenyér és azt látod penészes akkor vágd ki a kukába inkább. Ha meg még viszonylag friss akkor csak kevés penész van rajta, azt simán le lehet vágni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!