Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tehetek elene meg mivel...

Mit tehetek elene meg mivel van dolgom?

Figyelt kérdés
Tehát ugy kezdödöt a dolog egyszer felébredek este nyitom ki a szemem és nem birok mozdulni kb kelet 10 mp mire ki tudtam kelni az ágyból(alvásparalizis ezt értem még nem hallucináltam).Ráhagytam a dolgot és csak egyszer fordult elö .de idövel már tönször, kb 2 hónapja keseriti az életem és egyre sürüb már majdnem minden nap.Meg volt olyan hogy ki akarok kelni az ágyból és ki is keltem elmentem a kapcsoloig és nem birtam fel kapcsolni aztán hirtelen félbredtem. de volt olyan hogy egy álomba 10x fel keltem mint egy ördögi kör és már lassan aludni sincs kedvem.Napközbe nem jön rám alvás roham de mi elött ezt történt mi elött ez alakult ki volt olyan hogy napközbe gép elött is el aludtam.Talán ezzel kezdödöt egy kávéval ezt ki is löttem de jött emez és már nagyon kelemetlen.Mostmár van olyan is ha le vagyok bénulva akor minden félét képzelek és félek hogy ez psihikailag tönkre tesz ha valaki tud megoldást kérem segitsen valahogy.(17 éves vagyok)

2015. dec. 29. 21:26
 1/2 NMihalY72 válasza:

Bocs, próbálom elemezni... felébredsz, és ez nálad _nagyon_ lassú folyamat. Tájékoztatlak, hogy szinte normális dolog. Kevés az olyan ember, akinek kinyílik a szeme, és azonnal szolgálatképes lesz. (Budapest munkába és iskolába járó lakosságának általam látott részéből elég jelentős a lassan ébredők száma.)

Ez a „bénulás” kifejezetten ébredéskor jelentkezik, vagy napközben is?

Mi történik akkor, amikor nem bírod felkapcsolni a kapcsolót? Nem jut eszedbe, hogy kapcsolni kéne, vagy kalimpálsz és nem éred el a kapcsolót, esetleg mellényúlsz? (Jó lenne, ha pontosan leírnád, hogy miért nem bírtad felkapcsolni a villanyt...)

Véletlenül nem hajtottad túl magad (akár mondjuk egy vizsgára való készület, vagy munkahelyi kötelem miatt) az elmúlt 2 hónapban?

Családban volt-e agyvérzés, agyérgörcs?

(Próbálnék segíteni, de lehet, hogy elég egyszerű dologról van szó...)

2015. dec. 31. 06:04
 2/2 A kérdező kommentje:

Hát ara rá jöttem hogyha háton fekve alszom el akkor szinte 80% hogy lesz bénulás kb 22 kor ha alszok ugy kb 2-3 órakor fel kelek és a szemem reagál de nehéz nyitva tartani a testem nem mozdul kezdek valami félelmeteset látni aztán egy zaj, egyre hangosab és fel kelek csak ez általába anyira fel gyorsiti a szivem hogy ez után egész nap szurni szokot.

Amikor elmék a kapcsoloig(álmomba) akkor volt olyan hogy nem értem el vagy hiába kapcsolom csak sose gyulad fel ilyenkor mindig meg ilyedek és ilyenkor rá jövök hogy álmodok és fel akarok ébredni és álomba sikerül felébredni vagyis a valoságban még mindig alszom(bár ezt ki birnám használni tudatos álmodásra)Általában elalvás ellöt jelentkezik(amikor azt hiszem hogy még ébren vagyok de kiderül hogy nem),hajanalba ez szinte mindig felkelek mostanában de nem tudom miért reggel nem szokot(Ritka).

Régeben volt ami engem megviselt de ugy nézki hogy nem tetem tul magam hanem csak el folytotam.

Agyvérzés nem volt a családban vagyis távolabi rokonságba volt.

2015. dec. 31. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!