Szívinfarktus tünetei lehetnek?
Sziasztok! Mostanában olyan furcsán érzem magam. A szívem egy nagyon kicsit néha "nyom". A hátamnál is a bal lapockám alatt is néha "Nyom". A bal vállamnál enyhe izomlázszerűséget érzek. Kicsit megijedtem mert, sokaknál ez a szívinfarktus tünete is lehet. Nagyapámnak volt 4-5 szívinfarktusa, és szerencsére még él. Dohányzom is (tudom nyílván nem kellene). Egyébként meg is vagyok fázva, taknyolok. Vagy a stressz is okozhat ilyen tüneteket? 20 éves férfi vagyok.
Válaszaitokat előre is köszönöm! Kellemes ünnepeket kívánok!
Miért, az angina pectoris az mennyivel valószínűtlenebb?
Az az igazság, hogy nincs általános igazság. :)
A hátsófali infarktus például általában egyáltalán nem fáj.
Amúgy azt szokták mondani, hogy ha a szívtájékon fáj, akkor idegesség, ha középen, akkor infarktus.
Azért 30 másodpercnél jóval hosszabb ideig vannak eszméletnél egyesek (megint nem általános szabály), van, aki végig eszméleténél van, míg orvost hív, jön a mentő, elviszi a kórházig, stb.
Ha orvoshoz mész, akkor legalább az ezzel kapcsolatos idegesség-faktort nullázod, és már az is jóval több, mint a semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!