Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívinfarktus tünetei lehetnek?

Szívinfarktus tünetei lehetnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mostanában olyan furcsán érzem magam. A szívem egy nagyon kicsit néha "nyom". A hátamnál is a bal lapockám alatt is néha "Nyom". A bal vállamnál enyhe izomlázszerűséget érzek. Kicsit megijedtem mert, sokaknál ez a szívinfarktus tünete is lehet. Nagyapámnak volt 4-5 szívinfarktusa, és szerencsére még él. Dohányzom is (tudom nyílván nem kellene). Egyébként meg is vagyok fázva, taknyolok. Vagy a stressz is okozhat ilyen tüneteket? 20 éves férfi vagyok.

Válaszaitokat előre is köszönöm! Kellemes ünnepeket kívánok!

2015. dec. 24. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha van pulzusod akkor nincs infarktusod vaze. A szívinfarktus teljesen más jellegű nyomásérzést vált ki, és hirtelen érzed nem folyamatosan, és egyből tudod hogy arról van szó és jó esetben 30 másodpercig vagy eszméletednél . Az lehet a bajod hogy hideg van kint és összehúzod magad, emiatt kialakul ilyen nyomásérzés, ami mellhártya gyulladással is párosul.
2015. dec. 24. 19:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom természetesen hogy jelenleg van infarktusom, hanem hogy esetleg az előjelei. Privát üzenetben valaki szeirnt elképzelhető angina pectoris. Azért remélem ilyenem nincs..
2015. dec. 24. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Miért, az angina pectoris az mennyivel valószínűtlenebb?

Az az igazság, hogy nincs általános igazság. :)

A hátsófali infarktus például általában egyáltalán nem fáj.

Amúgy azt szokták mondani, hogy ha a szívtájékon fáj, akkor idegesség, ha középen, akkor infarktus.

Azért 30 másodpercnél jóval hosszabb ideig vannak eszméletnél egyesek (megint nem általános szabály), van, aki végig eszméleténél van, míg orvost hív, jön a mentő, elviszi a kórházig, stb.

Ha orvoshoz mész, akkor legalább az ezzel kapcsolatos idegesség-faktort nullázod, és már az is jóval több, mint a semmi.

2015. dec. 24. 19:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tartom valószínűnek, majd elmúlik a hideg és rendbe jössz. Ezrek járnak ilyesmi miatt orvoshoz és kiderül hogy semmi bajuk. Ha jó a vérnyomásod meg a pulzusod akkor felesleges aggódni.
2015. dec. 24. 19:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Én úgy tudom hogy az angina az többször jelentkezik, és leginkább a mellkasban érez fájdalmat a beteg. Ezt előidézik a stresszes helyzete, dohányzás, izgalom, stb. Én dohányzásnál sem érzek ilyet, valamint most volt ajándékozás ahol izgultam hogy mit szólnak az ajándékomhoz, valamint most futottam lent a kutyával, és nem volt rosszullétem sem. Zavaró :/
2015. dec. 24. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!