Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A reggeli vizeletemben 15mmol...

A reggeli vizeletemben 15mmol cukrot találtak. Ez mennyire rossz?

Figyelt kérdés
A napokban ugy éreztem,hogy kicsit csíp a vizeletem,igy kértem egy vizelet vizsgálatot.Nemsokára rá szóltak a laborból,hogy cukrot találtak benne,15 mmolt.Holnap vércukrot kell nézetnem és megismételni a vizelet vizsgálatot.Mennyire biztos,hogy cukorbeteg vagyok? 42 éves,nő.

2015. dec. 10. 19:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Normálérték:

0 mmol/l

2015. dec. 10. 19:47
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Ezt eddig is tudtam..a kérdésem az volt,hogy ez mennyire lehet rossz? Ha vizeletben ennyi,akkor mennyi lehet a vércukrom?A másik kérdés,hogy hogy ez akkor biztosan diabétesz jele?
2015. dec. 10. 19:54
 3/10 gömbicica ***** válasza:

ne idegesitsd magad feleslegesen!!!

lehet, hogy csak olyan volt a táplálkozásod, ami feltolta az értéket.

vérvizsgálatból majd kiderül. nyugi! az idegesség is képes lesz emelni!!!

2015. dec. 10. 19:58
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem idegesitettem fel magam,csak doki azt mondta,hogy jó lenne bemennem a kórházba,mert nagy valószínűséggel magas a vércukrom.Az előtte lévő napi étkezés nem hat ki rá,megkérdeztem.
2015. dec. 10. 20:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem ittál valami cukrosat vizeletvizsgálat előtt? Egyszer anyukámat így félre diagnosztizálták.
2015. dec. 10. 20:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy éhgyomorra csinálták-e vagy sem. Rám a frászt hozta egyszer így egy hülye háziorvos. Azt mondta, hogy csak nyugodtan egyek vérvétel előtt, le tudja venni a vért úgy is (máj- és vesefunkciót néztek, gyógyszerszedés miatt), és utána azzal jött, hogy minden okés, csak a cukrom magas. (Gondolkodtam egy pillára, hogy felrúgjam-e, de aztán nem tettem.) Éhgyomorra minden okés volt.

Nem biztos, hogy cukros vagy, csináltass egy másik vizsgálatot, éhgyomorra, reggel.

2015. dec. 10. 20:40
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát sajnos éhgxomorra volt ez is...
2015. dec. 10. 20:59
 8/10 gömbicica ***** válasza:

Kedves Kérdező!

ezt irtad egy válaszba.

" ..jó lenne bemennem a kórházba,mert nagy valószínűséggel magas a vércukrom.."

akkor mifenének itt kérdezősködsz? "mennyire biztos, hogy cukorbeteg vagyok?"

ott és akkor megkérdezheted volna a doktort.

már megbocsáss:(

2015. dec. 10. 21:53
 9/10 A kérdező kommentje:
Megbocsájtok.Egyedülálló anyuka vagyok,2 gyereket nem tudok egyik percről a másikra itthagyni.A legközelebbi kórház 35 km.Autóm nincs,ezért kérdezem,hogy akinek esetleg van diabétesze az tudja,hogy ez mennyire rossz eredmény..tudjam mire készüljek.Ne itélkezz,amig nem vagy más bőrében kedves hozzászóló :)
2015. dec. 10. 22:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem kéne benne lennie, jól írták. Mind a túl alacsony mind a túl magas vércukor halálos lehet (és neked valószínű, hogy cukorbetegséged van, és a magas és alacsony értékek közt ingadozik a cukrod), úgyhogy a helyedben nem keresnék kifogásokat a kivizsgálásra, hogy megtudjam, meghalhatok-e a két gyerek mellett, egyik pillantról a másikra, vagy nem.
2015. dec. 10. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!