170cm+46kg szerintetek már anorexia?
Sokaktòl megkaptam màr hogy hìznom kéne,de szerintem ennyire nem vészes, mondjuk nemhogy a combom de még a térdem sem èr össze(aminek a barátnőim szerint örülnöm kéne) és a bordàimat is meglehet valamennyire szàmolni :( de ebben az is közre játszik valamennyire hogy pectus excavatumom van (tölcsérmellkas)
Amugy 13/L
Kélek segìtsetek! :(
Szerintem olvass utána, hogy mi az anorexia. Tudom, hogy a korosztályodban menő kikiáltani, hogy anorexiás, depressziós, asperger-szindrómás valaki... pedig köze nincs a dologhoz.
Vékony vagy. Igen, teljesen nyugodtan magadra szedhetnél néhány kilót, semmi baj nem lenne azzal se.
Kérdés, hogy te mit gondolsz. Szigorú diétát tartasz, éhezteted magad és fogyni akarsz? Egész nap a súlyod körül forognak a gondolataid? Akkor igen, van probléma a fejedben.
Ha neked ez így jó, akkor ilyen alkat vagy. Majd változol, még épphogy elkezdtél kamaszodni amúgy is.
Az anorexia elsősorban egy lelki betegség, testképzavar. Ha kövérnek látod magad, éhezteted magad, csak azrt sportolsz hogy fogyj és stb akkor anorexiás vagy.
Ha felismered, hogy a súlyod kevés és nem fogyókúrázol, rendesen étkezel (rendszeresen, normális adagokat) akkor alkati a dolog. Plusz még fiatal vagy, ilyenkor rengeteg lány elől deszka hátul léc, spagetti karokkal, de 1-2 év alatt nőies alakjuk lesz.
Én 157 cm vagyok és 40.6 kg.
Minden nap eszek majdnem (de csak majdnem)normálisan.
Sportolni utálok.
Nem vagy az.
kb. a BMId 15-16 körül van.
Az még nem anorexia.
13/F
a súlyod alapján lehetnél az, de ha normálisan eszel és természetesen módon vagy ennyire vékony, akkor nem baj.
ha viszont magasabb súlyról fogytál le, számolod a kalóriákat, félsz a hízástól, és elmaradt a menstruációd, akkor anorexiás vagy.
Nem fogyokurázom és fogyni sem szeretnék, de mostanàban nincs étvágyam pedig mindig normálisan ettem, és gondoltam hogy az anorexia valamilyen modon fejben döl el,hogy pszihés dolog csak tulsokmindenkitől hallottam azt hogy anorexiás vagyok, ezért kértem a segitségeteket. Ja és nemhogy fogyni akanék, egyszerűen undorodom tőle hogy ilyen vagyok
ès nem pont azért mert 21.századi tipikus kamasz vagyok aki nincs megelégedve magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!