Vesekő van mindkét vesémben. Napok óta próbálkozom, hogy kijöjjenek. Valakinek valami jó tippje van? Elsősorban olyan sorstársaktól várom a választ akiknek már volt részük ebben, nem pedig akik hallottak dolgokat.
Mindenképpen menj el olyan orvoshoz aki csinál ultrahangot, mert ha nagy a kő, akkor nem fog menni a kipisilés, és ha elzáródik, akkor baj lesz.
Fiamnak azt mondta az orvos, hogy ugráljon és ő is sokat ivott, neki távozott pár nap alatt, de az kicsi volt.
Köszi a választ. Csak az a baj, hogy beutaló kell az ultrahangra, azt meg itt nem adnak. A háziorvosnál voltam, ő vizsgált meg, eszébe se jutott az ultrahang. Annyit mondott ha nagyon fáj menjek az ügyeletre.
Magán alapon meg elég drága az ultrahang, ráadásul csak másik városban van. Sajnos pár éve kisvárosban lakom tudom, hogy csak így lehet megoldani. Inni iszok rendesen persze...
"Annyit mondott ha nagyon fáj menjek az ügyeletre."
Ne kelljen már mindent a szádba rágni. Kijött? Nem. Fáj? Igen. Akkor irány az ügyelet, mert ha eddig nem oldódott meg a probléma magától, akkor nem is fog.
Ügyelet, majd csinálnak úgyis ultrahangot - bár kár volt megvárni a hétvégét a dologgal, de már mindegy. Aztán ha van bármi tippjük, azt ott elmondják.
Kedves kérdező!
Én úgy veszem ki a kérdésedből, hogy nem is akarsz te orvoshoz menni vele. Én is kisvárosban élek. Van rendelőintézetünk, és van ultrahangunk is. Ha megvizsgálnak ( és 5 mm-nál nagyobb a kő), beutalnak zúzásra. Ez is van minden megyei jogú városban. Különben nospa forte, algopirin, és rovatinex segít ha fáj.
A magán UH 4000.- ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!