Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vesekő van mindkét vesémben....

Vesekő van mindkét vesémben. Napok óta próbálkozom, hogy kijöjjenek. Valakinek valami jó tippje van? Elsősorban olyan sorstársaktól várom a választ akiknek már volt részük ebben, nem pedig akik hallottak dolgokat.

Figyelt kérdés
A méretüket nem tudom, ugyanis ahol lakom nem nézik meg se ultrahangon se röntgenen. Az érzést sajnos ismerem, mert már volt párszor, de eddig mindig sikerült őket kipisilnem. Persze azért voltam orvosnál és kaptam fájdalomcsillapító injekciót. Iszom a sört, szedem a nospa-t meg cseresznyekocsány kapszulát. Eddig sajna semmi eredmény, de a derekam majd leszakad, meg úgy sugárzik a fájdalom az ágyékomba, hogy ülni is alig bírok :(
2015. nov. 27. 14:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Mindenképpen menj el olyan orvoshoz aki csinál ultrahangot, mert ha nagy a kő, akkor nem fog menni a kipisilés, és ha elzáródik, akkor baj lesz.

Fiamnak azt mondta az orvos, hogy ugráljon és ő is sokat ivott, neki távozott pár nap alatt, de az kicsi volt.

2015. nov. 27. 16:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Csak az a baj, hogy beutaló kell az ultrahangra, azt meg itt nem adnak. A háziorvosnál voltam, ő vizsgált meg, eszébe se jutott az ultrahang. Annyit mondott ha nagyon fáj menjek az ügyeletre.

Magán alapon meg elég drága az ultrahang, ráadásul csak másik városban van. Sajnos pár éve kisvárosban lakom tudom, hogy csak így lehet megoldani. Inni iszok rendesen persze...

2015. nov. 27. 16:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"Annyit mondott ha nagyon fáj menjek az ügyeletre."

Ne kelljen már mindent a szádba rágni. Kijött? Nem. Fáj? Igen. Akkor irány az ügyelet, mert ha eddig nem oldódott meg a probléma magától, akkor nem is fog.

Ügyelet, majd csinálnak úgyis ultrahangot - bár kár volt megvárni a hétvégét a dologgal, de már mindegy. Aztán ha van bármi tippjük, azt ott elmondják.

2015. nov. 27. 16:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Fáj persze, de fájt már ennél sokkal jobban is. És voltam már az ügyeleten vesekővel hétköznap és hétvégén is. Ott meg főleg nem csinálnak ultrahangot. Max annyit mondanak egy injekció után,hogy menjek be Pestre oda ahol épp az ügyeletet adják. De én szeretném ha itthon kijönne a kő és ehhez kértem tanácsokat. Elég sokszor volt már kövem, ez a mostani valahogy meg se akar indulni, csak a derekam szakad le tőle. Hátha lenne valakinek valami jó kis tippje, annak örülnék...
2015. nov. 27. 17:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én úgy veszem ki a kérdésedből, hogy nem is akarsz te orvoshoz menni vele. Én is kisvárosban élek. Van rendelőintézetünk, és van ultrahangunk is. Ha megvizsgálnak ( és 5 mm-nál nagyobb a kő), beutalnak zúzásra. Ez is van minden megyei jogú városban. Különben nospa forte, algopirin, és rovatinex segít ha fáj.

A magán UH 4000.- ft

2015. nov. 27. 17:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Valóban az az utolsó szempont, hogy orvoshoz menjek. Az már a legvégső dolog nálam. Volt már vesekövem, mint írtam is. Itt is van rendelőintézet, de mióta én itt élek egyszer sem küldtek engem oda ultrahangra vesekővel. Magánúton voltam, mint írtam egy másik városban, oda is napok kellettek mire bejutottam és 9.000 Ft-ba kerül a hasi ultrahang. Most is vettem be algopyrint, nospa-t és rowatinexet is. Leginkább arra lettem volna kíváncsi valakinek van-e valamilyen jobb módszere amivel kijön a kő. Valami gyógynövényes kapszula vagy tea vagy egyéb dolog...
2015. nov. 27. 17:57
 7/7 anonim ***** válasza:
szia, végülis mi történt?
2017. márc. 23. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!