Pánikrohamos hét után nagyon fáradékony vagyok, miért
lehet?
A fizikailag egészséges egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy fitt vagy rs van állóképességed, a pánikroham pedig egy rettenetes stressz a szervezetnek is, ami rengeteg energiát kivrsz+ ha sok pánikrohamod van, azt is kétlem, hogy rendesen ki tudnád aludni magadat.
2015. okt. 30. 12:02
Ez ilyen. A béta blokkolótól is fáradt leszel, de az pánikra egyébként is totál felesleges, off-labelként írják csak fel, hogy ne legyenek 160as pulzusaid, az okot nem szünteti meg.
2015. okt. 30. 12:02
3/10 A kérdező kommentje:
Ja igen, utánaolvastam és láttam, hogy a béta blokkoló is okozhat fáradékonyságot, mivel a pulzust alacsonyan tartja. Ez nem megterhelő a szívnek? Mármint nem emelkedik meg a vérnyomás emiatt?
Ezek szerint ha nem szedek béta blokkolót akkor a pánikrohamok miatt leszek fáradt mindig, ha viszont szedek akkor a béta blokkoló miatt. Hát eléggé csiki csuki állapotnak tűnik.
Mivel Angliában élek, ezért kaptam béta blokkolót, mert itt ki vannak tiltva a benzodiazepinek (pld Frontin)
Szóltam a háziorvosomnak, hogy szeretnék időpontot kapni egy pszichológusnál és azt mondta intézkedik, kb. 1 hét múlva visszaírnak.
4/10 A kérdező kommentje:
Első:
Nem, valóban nem minőségi az alvásom sem. Fel kellett íratnom altatót, másképp nem ment. Éjszaka és rám jöttem a rohamok. A fenébe ezzel a betegséggel..
5/10 A kérdező kommentje:
Bocs, éjszaka is rám jöttek a rohamok
1# vagyok én pánikbeteg vagyok, deperszonalizáciòs zavarral párosítva.
Én nem vagyok hajlandó semmilyen gyógyszert beszedni ami a szívemre befolyással van, nálam ebből is adódnak a pánikrohamok általában a szívemmel parázok.
Szorongásos betegségek esetén tapasztalatom szerint a leghasznosabb dolgok:
1. Rendszeres testmozgás
2. Odafigyelni a táplálkozásra
3. Omega 3
4. Multi vitamin
5. + magnézium
6. + D-vitamin (valami nem baba adag, legalább 2500 nemzetközi egység)
2015. okt. 30. 14:36
Mikor a pszihológus gyógyszereit szedtem, olyan voltam mint egy élőhalott, semmi ambíció, semmi cél, csak reggel felkeltem, elmentem dolgizni, este meg hazamentem és lefeküdtem.
2015. okt. 30. 14:38
A béta blokkolótól nem leszel állandóan fáradt, csak az első időszakban. Amint megszokod, nem fogja már 50 körül tartani a pulzusodat sem, beáll egy normális 70-75 köré. Maximum az ijesztő, hogy olyan esetben sem megy 80-90 fölé, ahol máskor már a 130-at verné.
2015. okt. 30. 18:32
9/10 A kérdező kommentje:
Igen valószínűleg megszoktam, hogy általában magasabb pulzusszámmal működöm és azért tűnik ijesztőnek, hogy a szívem lassabban ver. Csak olyankor amikor sétálok pld szúr is és feszít is. Az orvosok pedig azt mondjákk, hogy tökéletesen egészséges szívem van. Nem értem, össze vagyok zavarodva. A tünetek, meg amiket mondanak nagyon ellentmondanak egymásnak.
10/10 A kérdező kommentje:
1-es, Igen, elkezdtem én is szedni a multivitamint most. Viszont a magnéziumra azt mondta a háziorvosom a vérkép alapján, hogy hagyjam abban, ne szedjek többet. Ugyanis a túl magas magnéziumszint is okozhat gyors szívverést. És én már sok sok hónapja naponta szedtem a magnéziumot arra gondolva, hogy mennyire jót tesz az majd nekem. Persze jó, kell is, csak mértékkel, 1 hónapos magnézium kúra elég fél évben. Omegát be fogom szerezni, bár előtte kikérem a háziorvosom véleményét. D vitamint sajnos természetes úton lehetetlen bevinnem, mivel Angliában élek, amennyit a multivitaminban megkapom egyelőre arra kell hagyatkoznom.
Kapcsolódó kérdések: