Nappal nagyon fáradékony vagyok. Mintha nem pihennék eleget az éjszaka, pedig nem így van. Mit tudok ellene tenni?
Régóta eltolódott már az alvásciklusod? Úgy értem - ha pl (bár nem tudom, hány éves vagy) mondjuk 5 éve gond nélkül éjjeli bagoly voltál, és most hirtelen akarnál visszaállni "nappali" emberré, az azért nem egyszerű. Kitartóan magadra kell erőltetni egy "normális" bioritmust, tehát pl lefárasztani magad fizikailag - szellemileg du, és akkor bezuhansz az ágyba, alszol... És idővel ez át tud állni. Hacsak tényleg nincs valami pszichés indoka
Lisztérzékenység nem tudom, mennyiben kapcsolódik a kérdéshez. Ha már táplálkozás, a "kajakóma" mondjuk lehet, azaz hogy nagyobb mennyiségű, főleg zsírosabb kaja után mindenképp elálmosodik az ember.
A bioritmusod eltolódásában a fénynek is tud szerepe lenni, ugyanis a belső órád az igyekszik a külső, eredendően természetes fényhez igazodni. Minél inkább belezavar ebbe a mesterséges fény, annál nehezebben tudsz te is normálisan pihenni éjjel. Ehhez kell legalább 1-2 hét, amíg ez visszaáll.
Addig is, próbálj estefele sötétben aludni.
#3as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!