Cukorbeteg vagyok es negy a hasam a gyogyszertol, mit egyek, igyak?
Ne idegeskedj, sokaknak megy a hasa ettől a gyógyszertől is, meg a metformintól is, de idővel elmúlik....
Próbálj meg sok zöldséget enni, salátát, grillezett husit. Ne egyél olyan ételt, ami neked szorulást okoz.
Az ilyenkor nem jó.És sok folyadék.
Vegre valaki, aki ertelmes valaszt kepes adni!:)
Nagyon szepen koszonom a tanacsodat!:)
Cukorterhelésen voltam, az éhgyomri 9, próba reggeli után 1 órával 14.
Egyébként feleztük az adagot, és így már nem megy a hasam. :) Aztán majd meglátjuk, hogy növelni kell-e, vagy sem.
A Merkformin, azt szedem én, meg a meforal, meg a többi nem tudom mennyi ilyen van, mindnek egy a hatóanyaga, segítenek a fogyásban, ha betartod a diétát, és mozogsz.
Próbálj meg heti 3x csinálni valamit. nekem van szobabiciklim, de megteszi egy nagy séta is, 40perc, 1 óra.
A diétára meg nem úgy kell gondolni, hogy haljál éhen, hanem egyél minél több zöldséget.
Én például felfedeztem az árpát (gersli), ugyanannyi szénhidrát tartalma van, mint a rizsnek, viszont csak 55 a glikémiás indexe. Ebből szoktam mexikói mix-el, vagy hasonlóval zöldéges rizottót csinálni, és elég szép adagot lehet belőle megenni, és könnyű elkészíteni :)
csináljál csirkemellből grillezett husit.
Vagy például mint a girosztál, csak sültkrumli nélkül, vagy csak kevéssel. Isteni kaják vannak, csak ki kell okosítani magadat :) Kell egy kis fantázia. A dietetikus is nagyon sokat segített nekem annak idején :) És írod, hogy 18 vagy, én már több, mint kétszer ennyi :) de ne keseredj el. Vesd bele magad a netbe, meglátod, sokkal egészségesebb leszel ezzel az új étrenddel. A junkfoodot felejtsd el. Meg a sok csipszet, meg minden szart, ami tele van adalékanyaggal.
Úhh, kicsit bőlére fogtam, bocsi :)
Igen, ahogy egyre melyebben beleasom magam a temaba, kezdek rajonni hogy igy is lehet finomakat enni!:)
Az ehgyomrim most 6volt, pedig egyenlore annyit valtottattam hogy nem eszem feher kenyeret, sok zoldseg, kevesebb gyumolcs de csak delelott es figyelek a vacsorara, a szamolgatas meg nehez, probalom tanulni hogy mibol mennyit, es mikor szabad.:) Meg ezen javitani kell, de mar sokkal jobb mint a 9. :) Elso sokerelmeny pipa!:D remelem a kovetkezo mar a sulyomnal lesz.. :)
Sajnos a szobabicajom rossz,de parom igyekszim megbutykolni, hogy hasznalni tudjam. Elvileg holnapra jo lesz:))) egyenloe napi fel ora a ter a mozgasban, ugy hogy 3nap mozgas es egy nap piheno. :) Nagyon szepen kpszonom az otletet a rizs helyett, en barna rizst vettem, persze azt is modjaval, de ezt is kifogom probalni. :) Illetve meg irtak nekem a bulgurt ist.
Meg a sutiken gondolkodtam, mert eleg edes szaju vagyok, epp keresgelek hogy hogyan lehetne egeszseged/diabetikus formakat olteni ah incsiklandozo sutiknek. :)
Akkor még van egy nagyon hasznos tanácsom!
Délelőtt és reggel a legrosszabb az inzulintermelése az embernek.
Ha gyümölcsöt eszel, akkor azt délután tedd. 4 körül.
Reggelire lassú felszívódású szénhidrátot egyél csak.
Ebédre és vacsira vegyesen szokták javasolni. Délután mehet a gyors magába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!