Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sos! Miért vizesedik a bokám? 22l

Sos! Miért vizesedik a bokám? 22l

Figyelt kérdés
Egyik napról a másikra feldagadt a bokám, de annyira, hogy a cipőben alig fért el a lábam. Már egy kicsit lejebbment, de még mindig fel van dagadva. Biztos, hogy nem ficam az oka, nem léptem félre. Normál testsúlyú vagyok, tehát ez sem lehet az oka. Mi okozhatja ezt és hogyan tudnám mihamarabb megszüntetni?

2015. okt. 10. 18:20
 1/5 anonim válasza:
Szerintem menj el orvoshoz és kérdezd meg tőle! Ilyenről én még nem nagyon hallottam.
2015. okt. 10. 18:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Legkorábban csak pénteken tudok elmenni, addig jól jönne valami tanács,praktika.
2015. okt. 10. 18:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Párnával felpolcolva pihentesd.
2015. okt. 10. 19:02
 4/5 anonim válasza:

Szia!

Mindkét vagy csak az egyik bokád dagadt meg?

Fiatal vagy, a szív eredetű betegség szinte biztosan kizárható.

Egyoldali lábdagadás: Fogamzásgátlót szedsz? Dohányzol? Álló foglalkozást végzel?

Ezek mind trombózisra hajlamosító tényezők.

Kétoldali lábdagadás: lehet vese, máj eredetű, lehet még felszívódási zavar.

Viszont az is lehet, hogy gátolt volt a vénás visszaáramlás (helytelen ülés, ágyról lelógó láb) és ezért folyadék lépett ki a vérből a szövetek közé. Ez pihentetéssel, felpolcolással hamarabb elmúlik.

Jobbulást!

2015. okt. 11. 14:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Csak a bal bokám dagadt meg.

A szív eredetű betegséget én nem zárnàm ki, ugyanis már kb. 8 éve nagyon gyorsan ver percenként a szívem (orvos állapította meg, de elintézte annyival, hogy ne stresszeljek annyit).

Nem szedek fogamzásgátlót, életemben egyszer probáltam cigarettázni kb.15 évesen. Egyetemre járok, így elég sokat ülök, de heti 2-3-szor ahogy időm engedi igyekszek elmenni futni. Édességet már évek óta nem eszek, nagyon ügyelek az egészséges táplálkozásra.

Hétvégén pihentettem, azóta egész sokat javult,de még nem az igazi.

Köszönöm.:)

2015. okt. 11. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!