Mi lehet a baj? Vajon a cukorbetegségtől vagyok ilyen rosszul?
szia.
magamról tudom, hogy ha már tíz kilótól megszabadulok, az is csodálatos...szinte más ember leszek.
minden bajom volt, a doki mondta, hogy első körben súlyt kell veszteni, de kulturáltan, lassan..
az alap, hogy nem szabad cukrot, zsrt, alkoholt, kenyeret(lisztes árut) enni első körben..
sovány húsok, sok zöldség..tészta, krumpli, rizs nélkül..
szóval évekkel ezelőtt lement húsz kiló, azóta jól vagyok..
az hozzátartozik, hogy a vércukrom 15 körül szambázott..a lisztes, cukros, zsíros ételek mellőzésével ez lement 7 re, most már évek óta 6, vagy alatta..persze minden alkoholos is mellőzve.
a vércukrot nem elég egy évben egyszer mérni..eleinte akár naponta többször is,megfelelő rend szerint..
a reszketéssel vigyázni, akkor kell enned(innod)..illetve még előtte..de nem akármit, és nem zabálni..
az egyszer mért vércukorszint az égvilágon nem jelent semmit..lehet, hogy néha 17, de az is lehet hogy 2..
ezért kell átállni a kontrollált étkezésre..
én is így élek, nincs semmi bajom..persze nem szabad többet enni, mint amit a szervezet eléget..
édességet, nagy ünnepi tortazabálást, sört-bort-pálinkát bizony el kell felejteni..
ha megkérdezed, hogy lehet így élni? a válaszom: kiválóan..csak át kell állni...
most is mérem mit és mennyit eszem..nincs is semmi bajom.
Azt kellne kideríteni, hogy ez a éhség érzettel összekapcsolódó reszketés nem jelentkezik-e együtt nagyon alacsony vércukor szinttel.
Ha igen, akkor nem kell tele enned magad, elég megenni egy zsemlét vagy kis kkenyeret, de ha nagyon gyorsan kel valami, akkor készíts magadhoz szőlőcukor tablettát és abból vegyél be és rágj el egyet, de utána azért valami lassú felszívódású műzlit vagy péksütit meg kéne enni. persze ez akkor, ha nagyon leesik a vércukor a és attól van a rosszulét.
A hízás viszont a pajzsmiriggyel függhet össze, de ezzel valami "hiteles" és lekiismeretes orvost kellene megkeresni aki elküld a megfelelő labor vizsgálatokra és szakorvosokhoz, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!