Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért nem tudok WC-re menni?...

Miért nem tudok WC-re menni? Komoly a baj?

Figyelt kérdés

Már lassan egy éve komoly szorulással küzdök (heti 1x, max 2x alkalommal tudok székletet üríteni). Az utóbbi időben annyira "súlyos" a helyzet, hogy gyógyszer nélkül már a heti 1x sem sikerül. Szinte mindig puffadt, kemény a hasam, a beleimnél kemény, feldagadt állagú a hasfal. A szellentésem szaga elviselhetetlenül büdös. Ténylegesen gáz szagú. Elmentem háziorvoshoz, írt fel Motilium-ot. Amíg szedtem, nem mondom hogy tökéletes, de fényévekkel jobb volt a helyzet (heti 5-6x alkalommal voltam wc-n). Most elfogyott a gyógyszer, a tünetek visszatértek. Puffadok, rossz a közérzetem, feszít a hasam, morog, és büdöset fingok. Az étkezésem szerintem rendben van, fehérhúst fogyasztok, ritkán sertést. Sok zöldséget eszem, a tejtermékeket minimálisra csökkentem. Naponta 1-2 kávét iszom. Rostos gyümölcsöket szintén fogyasztok naponta.

Kérlek segítsetek! :(

2015. szept. 13. 00:30
1 2
 11/15 anonim válasza:

Drágám! Mi az, hogy nincs időd? Az egészséged, lelki nyugalmad nem ér neked semmit? Négy napja nem voltál wc-n mégis mit vársz, hogy a száraz kaki majd egyszer megindul magától?

Nem fogod fel a dolgok komolyságát. Az egyik legtermészetesebb élettani folyamatot nem tudod produkálni. Nem azt mondom, hogy ess pánikba, mert annak nincs értelme, de könyörgöm menj el egy orvoshoz, legalább a háziorvosodhoz mert egy magánrendelőbe időpontot kell kérni, azt meg nem biztos ,hogy holnapra adnak.

Gondolj bele, le tudnál élni egy életet így? Mert, hogy bolodg kiegyensúlyozott életet én így el nem tudnék képzleni az biztos.

Szóval egy szó mint száz, a testi lelki egészségednél nem lehet semmi fontosabb.

És hidd el mindig van lejjebb...de ne akarj ennél mélyebbre törni.

Én szurkolok neked!

2015. szept. 16. 17:46
 12/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a választ! Úgy tűnik mégis csak az életmóddal-étkezéssel volt gond.

Már egy hete kb minden reggel főzök magamnak zabkását (20-25gr zab, 200ml mandulatej, édesítő, kakaó, kókusz) és eljárok konditerembe, többet iszok és minden nap, van hogy kétszer is voltam. De azért mindenképp felkeresek egy orvost, már csak ki kell várnom az időpontom. :)

2015. szept. 20. 21:01
 13/15 anonim válasza:

húúú nagyon örülök Neked!!! :)

lehet, hogy alapból székrekedéses vagy, lassú az anyagcseréd vagy hasonló, de ha változtatsz az életmódodon akkor egészen jól menedzselhető lesz!

Gratulálok, és ne játsz mégegyszer az egészségeddel!

Tényleg nagyon boldog vagyok, hogy rendben leszel, nekem volt bő 3 hetem amikor semmi nem volt, és lelkileg hihetetlenül megviselt, életem legrosszabb időszaka volt...

2015. szept. 20. 23:59
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen, ez még kellemetlenebb volt mint maga a "dugulás" érzés. Semmi életkedvem nem volt, ingerült és szomorú voltam. De már jó minden :D :)
2015. szept. 21. 18:56
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem is segítettek már a tejtermékek. Ajánlom.
2015. dec. 31. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!