Gyógytorna (hogyan kezdjem el)?
Na szóval, még kb 5 éve gerincferdülést állapítottak meg nálam és nem volt súlyos ezért igencsak elhanyagoltam... (úszást javasoltak)
Az utóbbi időben, években nagyon sok fizikai munkát végeztem és meg érzem nagyon esténként hogy fáj a hátam, persze ez még tetőzte is a bajt és sajnos szemmel látható, hogy előre ugranak a vállaim és az egyik kicsit lentebb is van. (Amikor még fiatalabb voltam nem nagyon láttam jelentőségét a tornának, a szüleim is enyhén kifejezve lesz44rták a problémámat...
Mi a folyamata annak, hogy gyógytornára járhassak? A TB támogatja esetleg? Menjek a háziorvoshoz és ő ad beutalót az ortopédiára aztán onnan küldenek oda ahol végezhető a gyógytorna vagy ne adj isten műtét?
Javulhat a tartásom, mert olyasmit olvastam, hogy 18-tól befejeződik a "csontosodás" és onnantól már nem nagyon lehet javítani a tartáson.
Elnézést a tudatlanságom miatt...
Előre is köszönöm! 19 f
Háziorvostól kérj beutalót a reumatológushoz, aki megvizsgál, és különböző kezeléseket javasol, illetve felírhatja. Elektromos ingyenes, vízben végzeteknél minimális összeget kell fizetni. Gyógytornász kezelésbe vesz, megtanulhatod a gerinc gyakorlatokat, amit lehet szárazon, de vízben könnyebb. (sokkal)
Van gerinctorna dvd kezdőknek, azokat a gyakorlatokat végezheted addig is. Ott is a gyógytornász magyarázza, mit, és hogyan kell.
Tartáson lehet javítani, nem csak 18 éves korig, utána is.
Az ilyen kezelésekkel a műtét is megelőzhető, legalábbis nekem 10 éve bevált, kordában tudom tartani a gerincsérvemet.
Gyógytorna, száraz ingyenes, a vizi tornáért minimális összeget kell fizetni, de ezek gyógyvizekben való tornák.
Ha megírod a lakhelyed (priviben) talán tudok tanácsot adni, hová menj.
a fizikai munkát kerüld, mint megélhetés
Hátizom erősítés, alap a húzóckodás
kobra pózt is csinálhatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!