Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Fájdalmas a végbéltükrözés?

Fájdalmas a végbéltükrözés?

Figyelt kérdés
2015. szept. 1. 05:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Magamról nem tudok nyilatkozni, nálunk anyósomnak volt végbéltükrözése, az elsőnél azt mondta nagyon fájt, de nyilván azért, mert daganatot találtak közvetlenül a végbelénél. Azóta már meggyógyult, de minden évben járnia kell tükrözésre, de azt mondja, ezek már kibírhatóak, közel nem jár olyan fájdalommal, mint az első. Felfújták először levegővel, hogy átjárhatóak legyenek a belek, és utána következett maga a tükrözés, és ez is kellemetlen, mert feszít.
2015. szept. 1. 09:02
 2/14 anonim ***** válasza:
Egyaltalan nem fajdalmas csak lelkileg fura, hogy a fenekedben turkalnak. Mitol fajna amikor nap mint nap sokkal nagyobb csomagok tavoznak onnan kaki formalyaban, mint amit ilyenkor bedugnak az ellenkezo iranybol? Nem fajdalmas.
2015. szept. 1. 10:53
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem csinálták úgy hogy első kézből tudok nyilatkozni,hát öcsém nekem nagyon fájt azt azért hozzá kell tennem nekem mélyre mentek.Nem az fáj hogy egy csövet dugnak fel az csak kellemetlen hanem a levegő az olyan mint a legrosszabb hasi görcs.
2015. szept. 1. 11:27
 4/14 szamo77db ***** válasza:
Végbéltükrözést írtál, de nem vastagbéltükrözésről van szó? Mert az eddigi válaszok inkább ez utóbbira illenek. Tisztázzuk már, hogy melyikről is van szó.
2015. szept. 1. 19:28
 5/14 anonim válasza:

Alapjába véve nem fájdalmas. Nekem endoszkóppal csinálták, nem tudom, hogy van e sima tükrözés, de a kamera mozgását levegővel segítik, amit a beledbe nyomnak, így az kitágul, és a kamera tud haladni.

Természetesen a végbeleden távozik vizsgálat közben a levegő, és szólnak is, hogy ne tartsd vissza.

A kanyaroknál lassítanak, tehát nem bumm-bele Balázs módjára haladnak.

Nekem a vékonybélig mentek fel, és az utolsó 10 másodperc az fájt, de nem kibírhatatlan, hanem olyan, mikor hirtelen belenyilal valami a hasadba. Nekem van "betegségem" a belemmel ezért voltam. Kifelé vesznek mintát, ami abszolút nem fáj. Ja és a vége felé, már annyira hozzászoktam az extrém helyzethez, hogy még a baromi nagy monitoron is nézegettem a saját belemet belülről.

2015. szept. 3. 09:06
 6/14 szamo77db ***** válasza:
Nekem végbéltükrözésem volt, egy merev, fém tükröt vezettek fel. Ez kb. ujjnyi vastag. Négykézláb kellett állnom a vizsgáló asztalon és úgy nyomták be ezt a merev eszközt, 20 cm magasságig. (Ezt az adatot a leletből tudom.) Nem fájt különösebben, inkább kellemetlen volt.
2015. szept. 4. 11:35
 7/14 anonim ***** válasza:
Inkább csakk kellemetlen,de nem fáj.
2015. szept. 5. 08:23
 8/14 B.Bunkó válasza:
Nekem volt.SOHA TÖBBET!Megalázó,és fájdalmas!
2015. szept. 5. 18:34
 9/14 anonim ***** válasza:
Altatást kell kérni és akkor nem érzel semmit. Ahol én élek / Németben /csak igy történik.
2015. szept. 6. 09:33
 10/14 Kenéz János válasza:
Orvosa válogatja! Nekem egy vizsgálat alatt volt gyomor és vastagbél tükrözés.Menj inkább maszek alapon.Nem állami korházban praktizáló meló után maszek alapon bentmaradó doktorokra gondolok! Klinikára, ahol csak privát rendelés van!A vastagbél 400000ft.Bódításban csinálták és semmire nem emlékszem, pedig 42 percig tartott. Utána még jól is éreztem magam a szertől. Odaadták dvd felvételen az egész vizsgálatot.Normálisak és profik voltak. Megérte!! Tb alapon nem sok jót lehet hallani. A családban is többen járnak rendszeresen és bizony fájdalmasnak mondják!
2015. szept. 6. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!