Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » HPV fertőzés condyloma. Mit...

HPV fertőzés condyloma. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Heló. Voltam sebészeten nem olyan régen és azt mondta, hogy a végbélnyílásom körül condylomám van. Ezt én is sejtettem, mert minden tünet egyezett. Viszont, azt mondta forduljak inkább bőrgyógyászhoz. Csakhogy több mint egy hónap a várakozási idő a bőrgyógyászhoz, addig meg ki tudja mennyi lesz még és fiú létemre nekem ez tök gáz. A leírások alapján kezdek félni, mert olvastam hogy 10-ből 9 emberben benne marad a vírus és ha el is távolítják a condylomakat, visszanőnek. Az oltást meg már késő beadatni gondolom. Tudtok valami házi módszert? Kipróbáltam már a szalicilsavat, de az szó szerint leégette majdnem az egész nyílásomat, de utána meg megkeményedtek és kifehéredtek. A sebész ismerősöm azt mondta ezt azonnal felejtsem el, mert nem jó. Teafa olajat próbáltam, ami hát nem tudom, szerintem semmi változás. Valaki azt mondja háztartási sósav pár nap alatt leszedi, de oda kell figyelni. Fokhagymát is írják, de én nem tudom melyik lenne jó. Ötletek? f20

2015. aug. 28. 13:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezek a módszerek mind hülyeségek!!!

A condyloma vírusfertőzés miatt van, a vírusok nem fogják feldobni a nem létező talpacskáikat a fokhagymától. A sósavval ugyan leégetheted, de akkor már hatékonyabb módszer, ha kimetszed a konyhakéssel és belehalsz a vérzésbe, mert a végbél körül nagyon dús az érhálózat.

Ezekkel nem véletlenül szoktak sebészhez fordulni, és a sebészek sem véletlenül végeznek előtte 6+x év egyetemet. Szóval a házi praktikákról itt mondj le!

A csomók sebészi eltávolítása sajnos tényleg nem fogja megszüntetni a vírusfertőzést, és amíg az fennáll, visszanőhetnek. Akkor jön egy új levétel, és megint csomómentes vagy egy kis ideig. Ez ilyen sajnos.

Bőrgyógyászhoz azért kell most elmenned, hogy biztosak lehessenek benne, hogy ez az, mielőtt belevágnak valami ismeretlenbe.

A vírusfertőzésről meg annyit, hogy konkrét kezelése nincs, de a szervezet spontán legyőzheti, és akkor nem fog több nőni. Egyes esetekben megfigyelték, hogy az oltás serkentette a saját immunrendszert annyira, hogy a segítségével sikerüljön legyőzni a fertőzést, de az eredeti ajánlás szerint az oltás a megelőzésre van, nem a kezelésre.

Egy a lényeg: bízd az orvosokra.

UI: Ne piszkáld, a felső réteg a legfertőzőbb! Inkább ne kenegesd semmivel, mert azzal csak terjeszted a területen.

2015. aug. 28. 21:29
 2/2 anonim ***** válasza:
A sósavval ráadásul olyan égési sérüléseket okozhatsz, hogy egy életre heges marad a végbeled, és a székletedet sem fogod tudni tartani emiatt. Szerintem ne próbálkozz.
2015. aug. 28. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!