Nyaki gerinc MRI lelet, ez mennyire súlyos?
A nyaki lordosis íve kiegyenesedett.
A C.III.-IV. segmentumban kis medialis prolapsus látható, mely nem éri el a myelon kontúrt.
A C.V.-VI. segmentumban valamivel nagyobb mértékű, bal oldali túlsúlyú medialis hernia látható, a myelon kontúron ez dislocatiot nem okoz és myelopathia sem látható.
Kisízületi arthrosis és uncovertebralis arthrosis mindkét oldalon, jobb oldali túlsúllyal ábrázolódik.
Még nem vagyok 40, szédülés miatt küldtek MRI-re. Az orvosom most szabin, minimum két hétig nem érem el, és szörnyen idegesít az eredmény. A hernia az ha jól tudom, sérvet jelent? Lehet ezt gyógyítani műtét nélkül?
Nem fáj a fejem. A nyakam se fáj. Hanem szédülés miatt mentem orvoshoz, és túl vagyok laboron (endokrin is), fül-orr-gégén, neurológián, reumatológián, ahonnan MRI-re küldtek. Az ülőmunka okozhat ilyen elváltozást? Számítógépnél végzek ülőmunkát már évek óta. A derekamban is van egy lapos porckorong, az viszont fáj is, annál tudom, hogy fiatalkori traumás sérülés + későbbi megterhelés okozta (egy beteg családtag ápolása 2 évig). A derekammal küldtek gerinctornára, a második alkalom után jött elő ez a szédülés.
A laborból még egy nagyon alacsony D-vitaminszint derült ki, amire szedek tablettát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!