Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Alvásprobléma, vagy sem?

Alvásprobléma, vagy sem?

Figyelt kérdés

Pajzsmirigy alulmüködéses vagyok, gyógyszert nem szedek, de közel egy pár hónapja, ajánlották hogy szedjek jódot, tirozint, szelént. Ezzel azt elértem, hogy a TSH-m ugyan még mindig magas (így alulmüködésem van), ugyanakkor az ft3 és ft4 már nem alacsony, hanem az is magas, a felső határt súrolja. Utolsó eredményeim 3 hónapja voltak, mondhatni hogy a TSH-m alig 1 értékkel volt magasabb a megengedettnél.

Eddig általános tüneteim a fáradtság, kedvtelenség, idegesség, rossz közérzet, sok alvás, rossz emésztőrendszer. Az emésztésem mondhatni hogy most tökéletes, erre úgymond nagyon büszke vagyok, ami viszont most kicsit idegesít az az alvás.

Olyan két hete kezdődött. 12 órákat is aludtam ez előtt, most viszont már a 6 is néha sok. Ma pl. 9-kor elmentem aludni mert hulla fáradt voltam, és álmos (pont ezért mert korán kelek), de már hajnali 4-kor keltem, sőt ~ 2 után már csak "szakaszosan" többszöri felébredéssel aludtam.

Ha hajnali 1-kor megyek aludni akkor is olyan 7-körül legkésőbb fent vagyok.Ez normális? Nekem nagyon ijesztő, hogy a 6 óra alvás is sokszor sok. Persze napközben, főleg nap végén, kezdek egy hullára hasonlítani, de már délután picit érzem hogy "na kevés volt" és aludnék egy fél-1 órát, de nem teszem. Habár így sem sokkal vagyok fáradtam mint azelőtt. Azelőtt egész nap 12 óra alvással elosztódott a fáradság, sosem voltam túl fáradt, de sosem voltak aktív energikus, most meg kb olyan délután 4-ig aktív vagyok. Utána kezdek óráról órára fáradni de csak olyan 7-8-9 körül érzem hogy kezdek álmos lenni.

2015. aug. 19. 06:46
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!