Van itt olyan ember, aki alopecia universalis betegsége van?
Figyelt kérdés
#hajhullás #szortelenseg
2015. aug. 9. 18:36
1/7 Timi33 válasza:
A lányom areataban, de már a szempllájára is kirerjedt. Mi lenne a kérdés, most jártunk egy nagy tudású immunulógusnál. Nem kertelt, elmondta a nem túl biztató lehetőségeket, és az univerzálisra iy kitért, mert nekünk is lehet az lesz belőle.
2/7 Timi33 válasza:
Azt felejtettem le, hogy öt éve mi mindenhol megfordultunk, de ez az egy volt, aki rövid időn belül eredményt ért el nála, bár azt mondta nem biztos, hogy végleges lesz.
3/7 A kérdező kommentje:
16 eves vagyok, 3 eves koromban foltokban kezdett hullani a hajam, majd visszanott. Egy honap elteltevel szinten hullani kezdett, de mar nem csak a hajam, hanem szemoldok, szempilla, szorszalak. Szamtalanszor voltunk orvosnal, de nem tudjak megmondani, hogy mitol van, es mit lehetne tenni, hogy visszanojjon?
2015. aug. 10. 13:18
4/7 Timi33 válasza:
Na nekünk a mandula okozta, ami mellesleg tök egészségesnek latszott, és a vérképben sem volt eltérés, de mikor műtötték, azt mondta a gégész, alig birta kivenni, tocsogott a gennyben. Ez a doki akihez most jarunk azt mondta, ha a műtét után rögtön kalott volna egy hétig steroidot, turi elmulik, igy viszont kétséges az eredmény, pláne azt nem tudja garantálni, hogy nem kezdődik újra. Nagyon féltem a szteroidtól, de három honap alatt a szempllájára, haja is visszanőtt. Most kezdetük el csökkenteni az adagot. Remélem tartos lesz az eredmény. Neked van mandulád. Nekünk ez egy autoimmun folyamat volt, amit a gócos mandula indított be, mely folyamat minél tovább fennáll, annál nehezebb kezelni. Ill., nem tudom hogy állsz anyagilag, de emligett eg, külföldi gyógyszert, ami sajna havi másfél-két milla, és a tb nem támogatja, csak súlyos autoimmun betegségekben. Myen vizsgálataid voltak? Amúgy nekünk még szerencsénk volt, mert a műtét alatt legalább antibiotikumot kapott. A szomszéd srác nem kalott, és ahogy a gócot megbolygatták egy hét alatt a teljes testszőrzetét elvesztette. Ja és még az a baj ezzel, hogy ezentul bármilyen gyulladás van, és az immunrendszer dolgozik, akkor bizony a hajhagymák ellen is dolgozik.
5/7 Timi33 válasza:
Elnézést a helyesírási hibákért. Nagyon kicsi a telom kije
lzője
6/7 A kérdező kommentje:
Nekem is kivették a mandulámat, de nem találtak semmit, most voltunk a Pécsi Gyermekklinikán, eredményekre várunk. Ezen kívül bőrgyógyászaton, íriszdiagnosztikán, vérvételen, és még sorolhatnám, hogy hol voltunk, de sehol nem tudták megmondani, hogy mitől van ez a dolog. Hajam időnként nő, viszont foltokban néhány szál. Még kisebb voltam annyira nem zavart a dolog, fel se fogtam szinte, de azért már kezd egyre jobban zavarni, parókát hordok immár 10 éve, és elég kellemetlen a mindennapos viselése. Szeretném tudni az okát, mert nekem ne mondja senki, hogy csak úgy ok nélkül történik ez. Köszönöm a részletes válaszát.
2015. aug. 10. 22:07
7/7 Timi33 válasza:
Írtam neked privátban. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!