Reuma tünet-e ha egy nőnek sétálás után bedagad a bokája?
Amit leírtál, az már egy összetettebb dolog. Valószínűleg a táplálkozásával sincs minden rendben és az életmódjával (az alkoholfogyasztáson kívül is).
A dagadó boka inkább ödéma, nem?
Azt te látod, hogy milyen mentális állapotban van, elhagyta-e magát vagy van-e életkedv.
62 évesen is belekezdhet az ember életmód- és életszemélet váltásba, neki most azokra volna nagy szüksége.
A lábakat, ha vízszintesen fekszik, akkor alá lehet párnázni, akkor általában szűnik az ödéma, de ez csak rövid távú megoldás lehet.
A só is megköti a vizet, előfordulhat, hogy a sózást kellene csökkentenie.
Sok zöldség, gyümölcs fogyasztása és tiszta víz. Ezek jót tennének valószínűleg.
Vélhetően le van terhelve a szervezete, szervei, tehermentesítenie optimális volna.
Emellett szedhetne megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat.
Nagyon sok múlik azon, hogy ő hogyan áll az élethez.
Ismerek 60 körüli embert, aki jól karban tartja a testét, odafigyel az étkezésére, mozog, étrend-kiegészítőket szed.
Ugyanakkor olyat is ismerek, aki alkoholista és nem is akar kezdeni magával semmit.
Ismertem egy nénit, aki gyerekkorom óta azt hajtogatta, hogy neki már nincs sok ideje hátra és gyűjtött a koporsójára, temetésére. No, még évtizedekig élt.
Olyat is ismertem, aki titkolta a betegségét és így a családja számára nagyon hirtelen volt a távozása.
Vannak emberek, akik már feladták legbelül és hiába állít nekik az ember célokat és persze az ellenkezőjére is van példa. Ha még meg tudja/akarja változtatni az életfelfogását és az életmódját, nagyban tudna változni az egészségi állapota is.
De ha nem akarja, akkor viszont nem kell erőltetni, legalábbis szerintem. Mindenkinek a saját élete a saját felelőssége. Természetesen vegyük körbe kedvességgel, figyelmességgel, szeretettel! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!