Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Reuma tünet-e ha egy nőnek...

Reuma tünet-e ha egy nőnek sétálás után bedagad a bokája?

Figyelt kérdés
Mitől van, mit lehet vele kezdeni? Ez az ismerősöm 62 éves, reumás, nem jár orvoshoz, valamennyire iszik, és elvesztette a mozgékonyságának 75%-át. Ha tovább romlik nekem kell majd ellátnom...

2015. aug. 3. 09:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, az már egy összetettebb dolog. Valószínűleg a táplálkozásával sincs minden rendben és az életmódjával (az alkoholfogyasztáson kívül is).

A dagadó boka inkább ödéma, nem?

Azt te látod, hogy milyen mentális állapotban van, elhagyta-e magát vagy van-e életkedv.

62 évesen is belekezdhet az ember életmód- és életszemélet váltásba, neki most azokra volna nagy szüksége.

A lábakat, ha vízszintesen fekszik, akkor alá lehet párnázni, akkor általában szűnik az ödéma, de ez csak rövid távú megoldás lehet.

A só is megköti a vizet, előfordulhat, hogy a sózást kellene csökkentenie.

Sok zöldség, gyümölcs fogyasztása és tiszta víz. Ezek jót tennének valószínűleg.

Vélhetően le van terhelve a szervezete, szervei, tehermentesítenie optimális volna.

Emellett szedhetne megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat.

Nagyon sok múlik azon, hogy ő hogyan áll az élethez.

Ismerek 60 körüli embert, aki jól karban tartja a testét, odafigyel az étkezésére, mozog, étrend-kiegészítőket szed.

Ugyanakkor olyat is ismerek, aki alkoholista és nem is akar kezdeni magával semmit.

2015. aug. 3. 09:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Ödéma igen azt akartam írni. Elhagyta magát olyan mint egy 75 éves ember, de azt mondja azért mert annyi baja van, de már 6 éve ezt mondja...
2015. aug. 3. 09:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Ne engedd, hogy elhagyja magát. Legyen mindig munkája, feladata, ami miatt mozognia kell. Jó lenne ha lennének barátai (nem ivócimborákra gondolok), vagy eljárna horgászni.
2015. aug. 4. 15:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Voltak neki gazdag rokonai akik mindig Thaiföldről beszéltek neki. Az célja volt hogy oda kijusson. Most azt mondta :az a vonat nekem már elment...
2015. aug. 5. 07:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, az a vonat nekem már valóban elment. De hívd fel a figyelmét, hogy ezer más vonat létezik, a ugyan nem oda viszi, de sokkal szebb célok is vannak szerte a világon. Ez persze csak képletesen értendő, a fontos az a cél, amit el akarjon érni.
2015. aug. 6. 11:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Ismertem egy nénit, aki gyerekkorom óta azt hajtogatta, hogy neki már nincs sok ideje hátra és gyűjtött a koporsójára, temetésére. No, még évtizedekig élt.

Olyat is ismertem, aki titkolta a betegségét és így a családja számára nagyon hirtelen volt a távozása.

Vannak emberek, akik már feladták legbelül és hiába állít nekik az ember célokat és persze az ellenkezőjére is van példa. Ha még meg tudja/akarja változtatni az életfelfogását és az életmódját, nagyban tudna változni az egészségi állapota is.

De ha nem akarja, akkor viszont nem kell erőltetni, legalábbis szerintem. Mindenkinek a saját élete a saját felelőssége. Természetesen vegyük körbe kedvességgel, figyelmességgel, szeretettel! :-)

2015. aug. 6. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!