Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Most diagnosztizálták nálam...

Most diagnosztizálták nálam az 1-es típusú cukorbetegséget. Gyerekeket tanítok táncolni és 1,5 óra tánc után mindig felmegy a cukrom 12-13-ra, holott a mozgástól le kéne csökkennie, vagy nem jól tudom?

Figyelt kérdés
4 egység humán gyors inzulint adok magamnak 3-szor naponta. Reggeli(7:30), ebéd(12:30), meg vacsora(19:30) előtt adom be magamnak. A tánc meg délutáni 5-6 órában szokott lenni. Vacsorázni meg fél nyolckor szoktam. Amúgy 6-szor étkezem. A reggeli cukrom is 8 körül szokott lenni. napközben 5-7 között mozog. Még nem vagyok otthon ebben a betegségben, most tanulom a diétákat. 1 hónap múlva vissza kell mennem a kezelőorvosomhoz.

2015. júl. 30. 21:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

még bele kell jönnöd az inzulin-adagolás-lövés rejtelmeibe.

a 12-13 mmol cukor kicsit sok, valami ott nincs egymással szinkronban..az rendben, hogy mikor, és hányszor étkezel, de arról egy hang sincs, hogy mit?

mert az a lényeg.Én a diétával szenvedek már tíz éve, viszont nem lesz soha magasabb a cukrom 8-nál.

a szenvedés szó túlzás, csak meg kell szokni, hogy nincs semmi lisztből készült étel, semmi édesség, sörike, szörpike, stb..

Ha már inzulin kell, akkor az nem véletlen. Azt kifejezetten bemérték, hogy a gyógyszer kevés?

2015. júl. 31. 08:14
 12/20 anonim ***** válasza:
11: egyes típusúak inzulint kapnak, ez nem a súlyosságtól, hanem típustól függ.
2015. júl. 31. 11:01
 13/20 A kérdező kommentje:
Teljes kiőrlésű kenyeret, rozskenyeret, hajdinakása kenyeret szoktam enni, főtt hajdina kását, rizskását, burizst, párolt karfiolt, káposztát. paradicsom és uborka, főtt húsgombócot csirkemellből, zabkását, 1 napot áztatott burgonyát. Burgonyából, meg a kásákból ökölnagyságút eszek, kenyeret mértékkel egy nap vagy 2-3 szelet.
2015. júl. 31. 16:45
 14/20 anonim ***** válasza:
Csökkentett szénhidrát tartalmú kenyeret kell venni, abban 10% szénhidrát van csak. Nem is igazán gabonából készült hanem magok őrleményéből. Igaz, egy 30 dekás darabot 350,-Ftért adnak de cserébe az tényleg diétás.
2015. aug. 1. 01:03
 15/20 A kérdező kommentje:
De nekem annyira nem kell diétáznom, mivel nagyon lefogytam 55 kg-ról 47 kg-ra, és 165 cm vagyok.
2015. aug. 1. 12:40
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Viszont a diáta úgy működik, hogy a bevitt szénhidrátnak és a beadott inzulinnak egyensúlyban kell lennie egymással. Akkor nem ugrik meg nagyon a vércukor és nem is esik nagyon le. Közben még arra is kell figyelni, hogy az össz bevitt energia mennyiség megfelelő legyen a szervezet tápanyag igényének (ne hízz és ne fogyj), de azt nem feltétlenül szénhidrátból kell/lehet csak pótolni, hanem pl fehérje forrásból is lehet. Mivel sportos életmódot folytatsz ami jó, ezért az izmok tápláléka a fehérje, amitől erősödni, izmot építeni lehet. Na persze itt nem izomemberre gondolok, de az jól jön a jó kondícióhoz.
2015. aug. 2. 03:52
 17/20 A kérdező kommentje:
Jó értem, ennek még nekem bele kell jönni. Számolni, számolni, meg számolni. Táblázatokat nézegettem, de a glikémiás index is sok oldalon különböző adatokat ír, ezért csak hozzávetőlegesen nézem.
2015. aug. 2. 12:23
 18/20 anonim ***** válasza:

Nagyjából úgy kell. A lényeg, egyszerre csak annyit egyél, amit másfél-kettő órán belül lebont a szervezet az adott inzulin mellett, amire beállítottak. Ha nem bontja le 7.8 alá kettő órán belül az kockázati tényező és komly veszélyt jelent. Nálam diétával és metfogamma 1000 mg tablettával be áll 6.1 körül az étkezések utáni is és a reggel éhgyomri is. Igaz, járom bicajjal a hegyeket, te meg táncolsz. Mellé még szedek omega3 FORTE kapszulát napi kettő grammot és CLA kapcsulából szintén ennyit.

A korábban, kb két éve kezdődött szemészeti szövődmény azóta csökken, majdnem eltűnt már. Persze a koleszterinre megdupláztuk a gyógyszert 40-ről 80 mg-ra és ez szinte csodát tett. Amikor korábban nem szedtem akkor kezdett el rohamosan romlani, szóval tényleg nem játék. Amita a dupla adagot kértem, azóta minden korábbi dolog, mint a lábujjaknál a zokni érzés, a lábujj érzéketlenség is elmúlt. megint érzek vele rendesen.

2015. aug. 2. 17:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Milyen hosszu hatasu inzulint hasznalsz?
2015. aug. 29. 22:05
 20/20 A kérdező kommentje:
4 egység humán gyors inzulint, ami kb 5 óra a teljes lebomlás a szervezetbe. De rájöttem már hogy az uzsonnát későn fogyasztottam el, mivel inzulin után étkezek, és utána kb. 2-2,5 óra után megint enni kell. Én meg 3,5-4 óra múlva ettem, mikor már inzulin kevés kezdett lenni a szervezetemben. A reggeli cukrom, meg lement 6,5-7 körülire.
2015. aug. 30. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!