Mik a vérszegénység tünetei/következményei?
Nekem a fáradtság volt a legdurvább, emiatt kértem labor beutalót legalább 5x. Egyetlen kivétellel mindig vashiányos vérszegénység volt az ok mint utólag kiderült. Akkoriban olyan is volt, hogy én magamon nem éreztem de anya hozott nekem vastablettát, hogy már megint nagyon sápadt vagyok. (20 éves korom alatt állandóan vérszegény voltam). Legutóbb viszont tévedtem, magnézium hiány okozta szívritmus zavar volt az oka a fáradságnak. Utólag belegondolva ez az eset annyiban tért el a többitől, hogy rosszul aludtam éjszakánként, miközben vérszegényen nagyon jó alvó voltam de több volt az alvásigényem és hamar elfáradtam. Mást nem tapasztaltam.
Állítólag.. vashiány esetén ahogy lehúzod az alsó szemhéjadat, fehér a színe és nem halvány pirosos/rózsaszínes. De ebből nem tudom mi igaz. Terhesség alatt voltam vérszegény, ez az illető megnézte a szemem és azt mondta nem vashiány. A labor beigazolta. Vérszegénységet okozhat más is de nagy általánosságban vashiány az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!