Szerintetek hipochonder vagyok?
A veszettségtől felesleges félni, évekig is tarthat a lappangási ideje, mire tüneteid vannak addigra meg halott vagy. PEP-et meg nem hiszem hogy akarsz adatni magadnak poénból. Egy időben én is aggódtam miatta, de itthon elég kevés veszett állat van, rágcsálókra meg kimondottan kevéssé jellemző, mert maximum ragadozótól kaphatná el (róka) de ha az megtámadja akkor belepusztul, ergo nem tudja továbbadni semminek. Ha mindenképpen a rágcsálóktól akarsz rettegni, és olyat akarsz aminek alapja is van, akkor félj a leptospirózistól, vagy a hantavírustól, mindkettő halálos, bár előbbi nem olyan nagy százalékban.
A veszettség egyébként a közhiedelemmel ellentétben nem terjed sem érintéssel, a nyál sértetlen bőrfelületre jutásával, sem pedig a beteg állat vizeletével, székletével. Amúgy én is hipochonderebb vagyok a kelleténél, de statisztikailag nagyobb az esélye hogy villámcsapásba halsz vele itthon mint veszettségbe.
ha elkapott egy egeret a kutyád de téged nem harapott meg hogyan kaphattad volna el....am is soron következő oltást nemsokára be kell neki adatni,
am igen hipochonder vagy probáld más dolgokkal elfoglalni magad, ne ilyeneken gondolkodj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!