Pánikroham vagy infarktus?
Életemben ma először kapott el egy nagyon gyors szívverés, halálfélelmem volt és nem tudtam már hova nézzek csak hogy elmúljon.. ez történt 1-2 órával ezelőtt.
Utána nézve a dolgoknak a szívinfarktust okozhatja
-fogfájás, (alapvetően van 2fájó fogam, de nem tudom hogy maga az infarktus okozza-e a fogfájást, vagy a meglévő fogfájástól lehet-e infarktus?)
-szegycsont mögötti fájdalom (ilyesmit nem érzek)
-nehéz lélegzés (ilyet érzek)
-izzadás (inkább kiráz a hideg, nem izzadok)
-hányinger (nincs)
-kisugárzó fájdalom a mellkasból a váll, a kar, a hát vagy akár a fogak, állkapocs irányába
(csak a fogfájás, de ez már azelőtt is volt)
-nyomásérzés a mellkas közepén, esetleg csak furcsa teltségérzés, vagy szorító mellkasi fájdalom (nyomásérzés a melkas közepén és teltségérzés)
-folyamatosan fennálló fájdalom a has felső részén (nem fájdalom, nyomás)
Pánikbetegség tünetei:
-izzadás remegés (remegés)
-Heves szívdobogásérzés (igen)
-Hányinger, hasi fájdalom (egyikse, viszont nagyon éhes vagyok..)
-Szédülés, zsibbadás, ájulás. (szédülés, zsibbadás megvolt)
-Az önkontroll elvesztésétől való félelem. (megvolt)
-fáradtság érzése (teljes mértékben)
még most, 2órával azután is érzem valamennyire a melkasomnál ezt a nyomást félek levegőt is venni, nagyon parázok..
Ha nem javul az allapotod es jarokepes vagy, akkor menj le a haziorvoshoz ... ha ugy erzed nem jutnal le a dokihoz, akkor meg hivj mentot. Haziorvosnak is es a mentosoknek is megvan a megfelelo muszeruk, hogy megallapitsak a dolog sulyossagat.
(Infarktus eseten minel elobb orvosi kezelesbe kell kerulni!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!