Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Erre még mindig azt lehet...

Erre még mindig azt lehet mondani hogy pánikbetegség?

Figyelt kérdés
Pár hónapja éreztem hogy nehezen kapok levegőt, mindig mély levegőt kellett venni. Utána már enni se bírtam mert ha rágtam fuldoklas jött rám, szájon át tudtam csak mélyen lélegezni már ha sikerült. Nagyon rosszul voltam elmentem dokihoz, aki ekg-t csinált de jó lett. Meg amit ilyenkor szoktak hogy meghallgatta a légzésem...pajzsmirigyre vért vett, jó lett, általános vvérkép szintén. Azt mondta pánikbetegség. Semmiféle gyógyszer nem tesz tünetmentessé. Eddig reggelente ha felkeltem még jó volt. Mostmár úgy kelek hogy nem kapok levegőt. A rekeszizomnál van egy furcsa érzés, mintha ott akadna a levegő. Ezzel ne lehet így élni de egy tüdő röntgenre sem akar a doki beutalni mondván nem az. 3 hónapja nem vagyok teljes ember, egyre nehezebben bírom, nem is járok már sehová, dolgozni se. Aggódom nagyon nagy a baj. Talán ez okozza a tüneteket, vagy ez már valami komolyabb?
2015. júl. 18. 07:28
 1/1 anonim ***** válasza:

3 hónapja nem jársz dolgozni? És van még munkád?

Ez a pánikbetegség olyan mint a hipochonderség? Mert én is az vagyok, tönkreteszi az életet hosszú időre, de ez van:( Ha félsz hogy baja van a tüdődnek de nem utalnak be, jelentkezz magánrendelésre, jó talán 20ezer rámegy, de hamar kapsz időpontot és talán megnyugszol. Kiválthatod vele hónapok rettegését. Mehetsz mr-re, ct-re...

De a félelem hatalmáról annyit mesélnék neked, hogy egyszer azt hittem megmérgeztem magam (csak mert ittam egy pohárból, aminek még vegyszer íze volt a mosás után), pár óráig rettegve, izzadva ültem a szobámban, mintha éreztem is volna valamit, aztán odáig fajult a dolog hogy csengeni kezdett a fülem és elájultam. Persze csak beképzeltem a mérgezést de ez lett belőle.. Csak azt akarom mondani, hogy lehet hogy valami egyszerű problémád van, amit a félelmed óriásira nagyít, 3 hónap alatt alég időd volt hogy nagyon mélyre süllyedj :(

Ha meg nem így van és tényleg van valami, akkor azt a vizsgálat kideríti. Persze a képzelt betegek általában nem bíznak az orvosokban, a meséltek alapján ez rád is igaz).

Szóval orvost esetleg, de azt nem ajánlom, hogy nagyon böngészd a netet, például "tüdőfájdalom", "nehéz légzés" kifejezésekre kereséssel, mert lehet hogy véletlen ráakadsz arra ami neked van, de mellette fogsz találni tüdőrákot, meg egy rakás halálos fertőzést, a neten szeretnek ilyesmikről írni, és ettől a rettegő emberek kikészülnek, hisz mi ezeket remekül magunkra képzeljük.

Egyébként pont most olvastam egy cikket a hipochondriáról, azt írták hogy a félelmek gyakran korhoz igazodnak, amitől pl te félsz, a nehéz légzés és az emögött álló lehetséges betegségek, az a 19. század "divatja" volt. Ma főként a rák meg AIDS dívnak, esetleg a menekültek miatt valami afrikai vírustól való félelem.

Ha nem képzelt betegség a problémád, akkor bocsánat, nekem ez jött le.

2015. júl. 18. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!