Erre még mindig azt lehet mondani hogy pánikbetegség?
3 hónapja nem jársz dolgozni? És van még munkád?
Ez a pánikbetegség olyan mint a hipochonderség? Mert én is az vagyok, tönkreteszi az életet hosszú időre, de ez van:( Ha félsz hogy baja van a tüdődnek de nem utalnak be, jelentkezz magánrendelésre, jó talán 20ezer rámegy, de hamar kapsz időpontot és talán megnyugszol. Kiválthatod vele hónapok rettegését. Mehetsz mr-re, ct-re...
De a félelem hatalmáról annyit mesélnék neked, hogy egyszer azt hittem megmérgeztem magam (csak mert ittam egy pohárból, aminek még vegyszer íze volt a mosás után), pár óráig rettegve, izzadva ültem a szobámban, mintha éreztem is volna valamit, aztán odáig fajult a dolog hogy csengeni kezdett a fülem és elájultam. Persze csak beképzeltem a mérgezést de ez lett belőle.. Csak azt akarom mondani, hogy lehet hogy valami egyszerű problémád van, amit a félelmed óriásira nagyít, 3 hónap alatt alég időd volt hogy nagyon mélyre süllyedj :(
Ha meg nem így van és tényleg van valami, akkor azt a vizsgálat kideríti. Persze a képzelt betegek általában nem bíznak az orvosokban, a meséltek alapján ez rád is igaz).
Szóval orvost esetleg, de azt nem ajánlom, hogy nagyon böngészd a netet, például "tüdőfájdalom", "nehéz légzés" kifejezésekre kereséssel, mert lehet hogy véletlen ráakadsz arra ami neked van, de mellette fogsz találni tüdőrákot, meg egy rakás halálos fertőzést, a neten szeretnek ilyesmikről írni, és ettől a rettegő emberek kikészülnek, hisz mi ezeket remekül magunkra képzeljük.
Egyébként pont most olvastam egy cikket a hipochondriáról, azt írták hogy a félelmek gyakran korhoz igazodnak, amitől pl te félsz, a nehéz légzés és az emögött álló lehetséges betegségek, az a 19. század "divatja" volt. Ma főként a rák meg AIDS dívnak, esetleg a menekültek miatt valami afrikai vírustól való félelem.
Ha nem képzelt betegség a problémád, akkor bocsánat, nekem ez jött le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!