Erdélyben miért lesz beteg majdnem mindenki? (bővebben lent)
Ha (majdnem) mindenki ugyanakkor, ugyanazokat a tüneteket produkálta, akkor valószínűleg rossz ételt kaptak a táborban, vagy ahol étkeztek.
Ez viszont nem országfüggő. Én is jártam már így Csehországban csoporttal, mégsem mondom, hogy "Csehországban mindenki beteg lesz, aki odamegy".
Ha már itt tartunk, a kérdés elég lekezelően lett megfogalmazva. Egy dolog azt állítani, hogy "egy csoportban mindenki beteg lett", és más dolog azt állítani, hogy "Erdélyben mindenki beteg lesz".
A kérdés ott is sántít, hogy:
"Romániába hányinger csillapító nélkül nem érdemes menni"
Gyomorrontásra NEM szednek hányáscsillapítót!
"Irhattam volna Egyiptomot vagy Görögországot is,"
Spanyolorszáhban sem javasolt. A helyiek megisszák, mert már hozzászokott a szervezetük, de a turistáknak nem.
Érdekes, ők nem sértődnek meg, de itt egy-két erdélyi személyes sértésnek veszi. Jézusom!
Egy érdekesség:
" A mediterrán országok többségében a hepatitis A a leggyakoribb fertőző betegség. Kórokozója leginkább mosatlan zöldségekkel, gyümölcsökkel, fertőzött élelmiszerekkel, part menti vizekben tenyésztett állatokból készült nyers, vagy nem eléggé átfőzött tengeri ételekkel, nem ivóvíz minőségű vízzel kerül be a szervezetbe.
Tudtad, hogy a Földközi-tenger kagylóinak közel 40%-a hepatitis A vírussal fertőzött?....."
Ők is megsértődnek vagy elfogadják a tényeket???
Szerintem azért sértődtek meg többen, mert itt a gyakorin heti szinten támadják az erdélyi magyarokat, legutóbb pl. valami vonatjegyek miatt. "Senkiházi élősködő románok" stb stb. Ennélfogva nehéz jóhiszeműséget feltételezni egy ilyen kérdésnél.
Ami a kérdést illeti:
Egyébként én voltam Erdélyben, és nem lettem beteg. (Bulgáriában viszont igen.)
Budapesten is csapvizet iszok otthon, munkahelyen nem.
Kolozsváron a szüleimnl is csapvizet iszok és semmi bajom. Különösen finom a k-vári víz, hegyi forrásokból származik.
A hányás, hasmenés bárhol jöhet, sok oka lehet. Talán a nem megfelelően mosott kéz, bármi amit egy kirándulás során benyalhat az ember. Na meg a pia és a jó zsíros kaja is okozhat ilyet.
Nem a hely a meghatározó...
Nem szabad általánosítani. És igen, Budapesten is vannak helyek, ahol félnék bármit elfogyasztani. Szóval nem leminősíteni Erdélyt!
Mi most jöttünk haza Torockórol és két napja vagyunk lázasak, hányunk és megy a hasunk. Mind a hármunknál szinte egyszerre jelentkeztek a tünetek. A szállásadó felhívta a figyelmet, hogy inkább palackos vizet igyunk, mert lehetnek problémák. Sajnos a fogmosásnál nem figyeltünk és a csapvizet használtuk. Tavaly Szovátán csak a 16 éves fiam lett beteg (hányás, láz), előző éven pedig a lányom Korondon.
Csak azért írtam le ezeket, mert érdemes elővigyázatosnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!