Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Erdélyben miért lesz beteg...

Erdélyben miért lesz beteg majdnem mindenki? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
A testvérem kirándulni volt egy csoporttal Erdélyben, a társaság háromnegyede hányt, ment a hasuk stb, de mar több helyről hallottam, hogy Romániába hányinger csillapító nélkül nem érdemes menni.. Miert van ez? Rossz a csapvíz, a higiénia vagy a kaják? Nagyon érdekelne..

2015. júl. 16. 12:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Ha (majdnem) mindenki ugyanakkor, ugyanazokat a tüneteket produkálta, akkor valószínűleg rossz ételt kaptak a táborban, vagy ahol étkeztek.

Ez viszont nem országfüggő. Én is jártam már így Csehországban csoporttal, mégsem mondom, hogy "Csehországban mindenki beteg lesz, aki odamegy".

Ha már itt tartunk, a kérdés elég lekezelően lett megfogalmazva. Egy dolog azt állítani, hogy "egy csoportban mindenki beteg lett", és más dolog azt állítani, hogy "Erdélyben mindenki beteg lesz".

A kérdés ott is sántít, hogy:

"Romániába hányinger csillapító nélkül nem érdemes menni"

Gyomorrontásra NEM szednek hányáscsillapítót!

2015. júl. 16. 18:42
 12/20 anonim ***** válasza:
7%
Nem kell ezt személyes sértésnek venni, egyszerűen az ott élők szervezet már hozzá szokott, a külföldieké nem! Anyósomék is voltak kint és mindketten szintén úgy jártak. Törökországban sem szabad még csak öblögetni sem a csapvízzel, azt meg én tapasztaltam meg...
2015. júl. 16. 19:39
 13/20 A kérdező kommentje:
A majdnem mindenki beteg lesz es a mindenki beteg lesz kozott szerintem különbség van :) Irtam mar fentebb, hogy nem a csoport volt az egyetlen, aki rosszul lett abban a közegben, tobben mondtak mar ezt nekem. Miert kell ide irni, ha a szovegertésetek 0? Irhattam volna Egyiptomot vagy Görögországot is, ahol köztudottan nem az iható kategóriába tartozik a csapvíz, és ott amiatt lesznek betegek a turisták, de nem ezt fogom megkérdezni, amikor erre tudom a választ. Innentől befejeztem a vitat az ertetlenkedo óvodásokkal, nem fogom felidegesiteni magam azon, hogy itt élitek ki ez unalmas óráitokat. Köszönöm annak, aki normálisan válaszolt!
2015. júl. 17. 13:30
 14/20 anonim ***** válasza:
25%

"Irhattam volna Egyiptomot vagy Görögországot is,"

Spanyolorszáhban sem javasolt. A helyiek megisszák, mert már hozzászokott a szervezetük, de a turistáknak nem.

Érdekes, ők nem sértődnek meg, de itt egy-két erdélyi személyes sértésnek veszi. Jézusom!

2015. júl. 17. 14:02
 15/20 Ügyet Lenke ***** válasza:
60%
Kevesem, hülye kérdés, nulla pont, te túlzol és általánosítasz. Ne gyere Erdélybe te sem és a hozzád hasonló barmok sem. Nem éri fel az intelligenciaszinted a hülye kérdésedre adott válaszokat mert nem azt írják amit te hallani akarsz. Európa összes szabadon feltörő forrásainak egyharmada Romániában található, itt is normák vannak a víztisztaságra, és azok nagyon szigorúak.
2015. júl. 17. 14:06
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem forrásvízről volt ám szó, hanem csapvízről!! Szóval Lenke, ne legyél már SZerencsétlenke, mert szerintem mindenkinek fáj már, hogy te valóban személyes sértésnek veszed a tényeket!! Turistáknak sok országban nem javasolt inni csapvizet és ezt el kell fogadni! Ezen nem kell megsértődni...A japán pasik sem sértődnek meg, hogy egy bizonyos méretben eléggé lemaradnak az európai átlagtól.. Azok is tények!
2015. júl. 17. 16:33
 17/20 anonim ***** válasza:

Egy érdekesség:

" A mediterrán országok többségében a hepatitis A a leggyakoribb fertőző betegség. Kórokozója leginkább mosatlan zöldségekkel, gyümölcsökkel, fertőzött élelmiszerekkel, part menti vizekben tenyésztett állatokból készült nyers, vagy nem eléggé átfőzött tengeri ételekkel, nem ivóvíz minőségű vízzel kerül be a szervezetbe.

Tudtad, hogy a Földközi-tenger kagylóinak közel 40%-a hepatitis A vírussal fertőzött?....."

Ők is megsértődnek vagy elfogadják a tényeket???

2015. júl. 17. 16:42
 18/20 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem azért sértődtek meg többen, mert itt a gyakorin heti szinten támadják az erdélyi magyarokat, legutóbb pl. valami vonatjegyek miatt. "Senkiházi élősködő románok" stb stb. Ennélfogva nehéz jóhiszeműséget feltételezni egy ilyen kérdésnél.

Ami a kérdést illeti:

[link]

Egyébként én voltam Erdélyben, és nem lettem beteg. (Bulgáriában viszont igen.)

2015. júl. 17. 17:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten is csapvizet iszok otthon, munkahelyen nem.

Kolozsváron a szüleimnl is csapvizet iszok és semmi bajom. Különösen finom a k-vári víz, hegyi forrásokból származik.

A hányás, hasmenés bárhol jöhet, sok oka lehet. Talán a nem megfelelően mosott kéz, bármi amit egy kirándulás során benyalhat az ember. Na meg a pia és a jó zsíros kaja is okozhat ilyet.

Nem a hely a meghatározó...

Nem szabad általánosítani. És igen, Budapesten is vannak helyek, ahol félnék bármit elfogyasztani. Szóval nem leminősíteni Erdélyt!

2015. júl. 20. 09:06
 20/20 fffffffffffffff válasza:

Mi most jöttünk haza Torockórol és két napja vagyunk lázasak, hányunk és megy a hasunk. Mind a hármunknál szinte egyszerre jelentkeztek a tünetek. A szállásadó felhívta a figyelmet, hogy inkább palackos vizet igyunk, mert lehetnek problémák. Sajnos a fogmosásnál nem figyeltünk és a csapvizet használtuk. Tavaly Szovátán csak a 16 éves fiam lett beteg (hányás, láz), előző éven pedig a lányom Korondon.

Csak azért írtam le ezeket, mert érdemes elővigyázatosnak lenni.

2018. júl. 24. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!