Lágyéksérv utáni pihenés?
Általában másnap felkeltenek, kérdés mekkora műtét, mert nagyon nem mindegy, hogy mekkora seb marad.
Mindent lehet erőlködésen és emelésen kívül, csak óvatosan. Gyógyulást neked.
Eddig 2 lágyék sérv műtéten vagyok túl, elsőnél nem kaptam hálót, másodiknál igen. 24 órás sebészeten voltam, tehát reggel bemész, műtét, este már itthon. Első műtétem után kb épp, hogy ébredeztem, már jött be a doki, hogy keljek fel, mozogjak! Hát kicsit hülyének néztem, de felkeltem, elmentem wc-ig, meg vissza. Hazajöttem, majd nagyrészt feküdtem kb 1 hétig (bár orvos azt mondta, hogy nem kell feküdni, sőt mozogni kell). Hosszú, és nehéz felépülés volt.
Második műtétnél szintén műtét után jött doki, hogy keljek fel, sétáljak. Szokásos wc-ig séta, vissza. Majd jött újra, hogy séta, mert mindjárt mehetek haza. Hazajöttem, aznap szinte egész nap feküdtem, de onnantól minden nap felkeltem, lépcsőztem, mozogtam. Felépülés sokkal gyorsabb és könnyebb volt, kevesebb "szenvedés". Persze míg varrat benne van, rossz, de utána brutális javulás következett.
Fizikai munkát végezni 4-6 hét. Ezt ki kell várni, ezzel nincs mit csinálni... Ha előbb kezded erőltetni, újra kipróbálhatod milyen a műtét ;)
Mielőbbi felépülést kívánok! Bármi kérdésed van, írj bátran!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!