PTX után lehet teljes életet élni?
Ma engedtek haza a sebészeti klinikáról, spontán PTX-em volt. Műtétre nem volt szükség, becsöveztek, és magától normálisra expandált a tüdőm.
Magas, vékony testalkatú vagyok, kell tartanom tőle hogy ez újra megtörténik? Azt olvastam hogy a PTX-el kezelt betegek kb 50%-ának kiújul ez a betegség. Hogyan lehet ezen az arányon javítani? Úgy érzem néhány kapu becsukódott most előttem... Szeptembertől csatlakozhattam volna a honvédséghez, a mostani munkahelyemet is elfogom veszíteni. (Alpimista, fizikai meló) Szép meg jó hogy pikk pakk kigyógyultam, de akkor is úgy érzem hogy megint csak k!b@s70tt velem az élet.
utána teljes gyógyulás van.
és ne "azt olvastam hogy..." irni bármit irhatnak.
ahelyett miért nem kérdezted meg a klinikán az orvosod, a továbbiakról????
Nekem kb. 2 éve volt spontán ptx-em. Nekem is expandált a tüdőm becsövezés után, így nem műtöttek. Rá két hónapra arra ébredek egyik reggel, hogy érzem, megint kijött a légmell... :( Kórház, műtét, egy hétig bent. Utána fél év a gyógyulás. Egy év a teljes gyógyulás.
Azok a kapuk csak ideiglenes csukódnak be, ha egyáltalán bekövetkezik újra. A lényeg, hogy ne rágd magad ezen. Sok mindent úgysem tudsz tenni az ellen, hogy kijöjjön újra. Lehet, hogy sosem fog, de ne agyalj ezen.
Szia.
Nekem 3 műtétem volt és 2 életmentő beavatkozás..
Kivizsgáltak mindenhogy es mondtak hogy ez sajnos a számomra örökké igymarad nem tudnak kigyogyitani belőle tegnap jottem ki a korhazbol 8 lukal az oldalamonar de lábon vagyok.. De félek a jövőtöl!!
Öm ez mind 2 év alatt zajlott le korányiba jártam mindig,
Őm nem tudom minek hivjak de nem vágtak hanem kamerás beavatkozás és a tüdőmböl levágtak egy darabot.
Felváltva a jobb oldallal kezdődött -Műtét.
Azután a bal az is mütét.
Közbe volt hogy elöjött és csak becsöveztek mint nálad
Utanna megint a bal oldali mütét.
utánna megint be csöveztek de összeségében nekem 6x jött elő abbol 3 műtét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!