Torokgyulladás. Az olvastam az egyik oldalon, hogy kis és kapsz gyerekeknek ne adjanak aszpirint. Lehet én vagyok a buta, de az aszpirin és az algopyrin között van különbség?
Mert én algopryrin-t szedtem és nem akarom,hogy valami kórós bajom legyen..
" A vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók (acetaminofen, ibuprofen vagy naproxen) időlegesen enyhíthetik a fájdalmakat. (Ne adjunk azonban gyereknek vagy kamaszoknak aszpirint, mert ez növelheti az egyébként igen ritka Reye-szindróma kockázatát.)"
Az algopyrinnek más a hatóanyaga.
Az aszpirin vény nélkül kapható, az algopyrin vényköteles.
Így az algopyrint akkor és olyan adagban kéne szedni, ahogy az orvos azt előírja.
Algopyrint sem lehet adni csak úgy gyerekeknek. Olvasd el a tájékoztatóját. 3 hónap és 5 kg alatt egyáltalán nem adható. 15 év alatt, csak ha az orvos indokoltnak tartja.
Ez a betegség, amit írtál meg gondolom, rendszeres használattól alakulhat ki.
De azért volt otthon, mert korábban felírta :)
18 éves vagy, az már a 15 felett van, úgyhogy nyugodtan szedheted. Nem vagy már gyerek!
Se gyereknek, se kamasznak nem számítasz, 18 évesen már felnőtt vagy ilyen szempontból.
És ha ennyire ráérsz olvasgatni, rákereshetsz a hatóanyagokra is. Abból egyértelműen kiderül, hogy a kettő nem ugyanaz és nem helyettesítő termékei egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!