Ez valami "betegség" lehet?
Sziasztok!
17 éves vagyok, és az lenne a problémám, hogy nagyon finnyás vagyok, és egész fura dolgokat csinálok. Szokásaim: ha például húst eszek, és van valami rágós dolog, vagy például szokott olyan lenni, hogy a felkockázott csirkemellen van 1 kis fekete pötty. Ez gondolom valami vérfolt? lehet ami megsült és azért ennyire sötét, én nem értek hozzá, nem tudom. Viszont, ha ilyet vagy ehhez hasonlót tapasztalok elmegy az étvágyam. Aztán ott a másik idegesítő szokásom, hogy olyan pohárból nem iszok, aminek az alján van egy kis piszok, vagy ilyesmi. Aztán még húsból csak csirkét és marhát vagyok képes megenni. Egyszer próbáltam túltenni magam a dolgokon, és próbáltam megenni az olyanokat amiket nem szeretek, de kb. 5 perc múlva vissza is jött egy kicsit, és utána órákig nem tudtam enni.
Nem azt mondom, hogy úri gyerek vagyok és nekem különleges kaja kell, mert én szívesen elélnék vajas kenyéren is. A finnyásság lehet ez, de például sok dologgal kapcsolatban nem vagyok "finnyás".
Az meg a másik szokásom, hogy mindig megnézem, hogy mikor járt le az, amit megeszek. Ha teszem azt 7. hó 6.-a van, és amit ennék aznap jár le, már meg sem eszem. Sőt, van hogy inkább már az előtte lévő napon sem eszem meg.
Ez csak simán finnyásság, vagy valami pszichológiai dolog?
Igazából csak kíváncsi vagyok rá, hogy ez miért lehet.
Ha meg finnyásság, akkor az hogy alakul ki? Próbáltam tenni ellene, de nagyon nem jött össze, anyámat meg már kiborítom, hogy sok mindent nem eszek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!