Mi lehet a bajom? Állandóan szorongok de nagyon erősen már 2 hete és fél éve szinte ugyan ez volt a bajom és akkor korházban is voltam. Tehetetlennek érzem magam és már belefáradtam az egészbe!
Most meg gondolom azon szorongsz hogy,milyen válaszokat fogsz kapni... Én mikor középiskolába jártam és az első negyedéves vizsgám volt akkor szorongtam először. Szerintem attól hogy mit mondanak, vagy mit gondolnak rólam mások. Teljesen elakadt a hangom, alig kaptam levegőt. És legjobban attól ijedtem meg, hogy milyen érzés ez, mert korábban ilyet még nem tapasztaltam. Előtte már elvégeztem egy szakmunkás sulit, ott is vizsgáztam, sőt rengeteget olvastam az osztály előtt, szorongás nélkül, aztán egyszer csak a semmiből előjön egy érzés, hogy csoport előtt nem tudok megszólalni. Azóta már eltelt közel 20 év. Elvégeztem egy főiskolát, és tanár lettem. Úgyhogy végül is az a dolgom, hogy nagy csoportok előtt beszélek. Eleinte nem volt egyszerű, de nagyjából leküzdöttem. A hétköznapjaim részévé vált, azonban ha új helyzetbe kerülök még néha elakad a hangom, és szorít a mellkasom, de úgy vagyok vele, hogy akkor is megcsinálom. Előfordul, hogy néha hányok, ha valami szokatlan dolog történik velem, de már ez sem érdekel. Ha úgy van hányok egyet, most már jól is esik, olyan mintha megtisztulnék tőle. Szerintem olvass önsegítő könyveket pl.: A siker titka pozitív lelki beállítottságot, nekem ez nagyon sokat segített.
A gyógyszereket hagyd az csak a tünetet kezeli, az okát nem. Próbálj olyan kis dolgokat csinálni amik miatt szorongsz, és ne add fel. Csináld akkor is ha szorongsz közben, nem baj ha hibázol, vagy nem lesz 100%-os a teljesítményed. Ha sikerül megcsinálni az erőt ad, és egyre erősebb leszel. Azt nem mondom, hogy el fog múlni a szorongásod, de egy idő után kezelhetővé válik, és akkor talán abbamarad. Remélem segítettem egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!