Kivetessem a manduláimat?
Mandula műtéttel kapcsolatban kérek tanácsot. Szinte állandóan garatgyulladásom van.2-3 havonta megyek orvoshoz a torkom miatt.A garatívek és a hátsó garatfal midig piros,érzékeny nyeléskor főleg a nyelvcsap körül.Az orvos ír fel gyógyszert,amitől szépen rendbe jön,de két hét és minden kezdődik elölről.A múlt héten végre rászántam magam és elmentem torokvizsgálatra.Azóta már háromszor is voltam.Először csak megnézték és ecsetelték a torkom,majd a másik alkalommal mindent megnéztek a torkomban!Ma voltam megint,garat és gégetükrözést csináltak.Most csinálták nekem ezt először,
nagyon kellemetlen volt!Többször is ledugták a tükröt!Még most is hányingerem van! Gondolom ez másoknál is így van.Kaptam gyógyszert és jövő héten újra megyek teljes kontrollvizsgálatra.Azt mondta dokinő,most csúnya a torkom de egyenlőre még várjunk a mandulaműtéttel.
De én úgy vagyok vele,ha már rászántam magam a vizsgálatokra,szeretném kivetetni a manduláimat minél előbb!Tettem fel egy képet a torkomról(mai kép),nézzétek meg és a leírtak alapján írjátok meg,Ti hogy döntenétek a műtéttel kapcsolatban? Persze akinek már volt ilyen problémája. Mennyire kellemetlen a műtét?Gondolom én is ki fogom bírni! Ha csak én akarom a mandula eltávolítást,akkor is megcsinálják? Ragaszkodjak hozzá? Mit tanácsoltok?Én mindenképp szeretném kivetetni,talán megszünne a sok probléma a torkommal!
Köszönöm a válaszokat!
A mandulád egy olyan szerv, ami segít a méreganyagok kiválasztásában a szervezetednek, ha konkrétan az a szerv aminek a feladata lenne, már nem bír el egymaga velük. (Próbálom minél egyszerűbben, ne haragudj meg, ha hülyegyerek szintűre sikerül. :) ) Úgy értem meg kellene találni konkrétan az okot, hogy mi bajod van, mert nem elsődlegesen a mandulád beteg, az csak "feláldozza" magát. Ha kiveteted, akkor az azt jelenti, hogy bár fájni nem fog tovább, de egy védekező szintet kiiktatsz, attól még a bajod megmarad, és majd előbb-utóbb máshol ütközik ki. Sajnos igen, az orvosok ott tartanak, hogy a tüneteket próbálják kezelni, holott ők is tudják, hogy alapos kivizsgálásra lenne szükség, de gondolom az esetedben is hosszadalmas, macerás és drága lenne, idejük sincs ennyit "szórakozni" egy beteggel. Inkább beecseteli, oszt' jó napot.
Természetesen ha a műtétet választod, túl fogod élni, bár való igaz, hogy nem csak kellemetlen, hanem sokszor nagyon fáj. Van aki 1-2 napon belül jól van, de pl. a barátnőm 1 hétig sírva itta a banánturmixot (mást nem is evett).
Azt javaslom, még mielőtt beleugrasz a műtétbe, menj el természetgyógyászhoz. Ennyi kínlódás után veszteni nem fogsz vele.
Végső esetben igen.Felnőtt korban már fájdalmasabb, nagyon kellemetlenerős fájdalomcsillapító szedésével kibírható.
Végső esetben igen.Felnőtt korban már fájdalmasabb, nagyon kellemetlen,erős fájdalomcsillapító szedésével kibírható.
Köszönöm,elolvastam.Gargalizálok sós vízzel rendszeresen,úgy veszem észre kicsit javult,de még most is piros a torkom.Ma is megyek a gégészetre,ecsetelésre.Már kétszer is nagyon alaposan megvizsgálták a torkom.Úgy néz ki nem a manduláimmal van baj,bár a jobb oldali jóval nagyobb.Idült garatgyulladásom van!Most ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!