Amióta megműtöttek kis koromban vakbéllel refluxos vagyok. Egyre rosszabb! Már minden gyógyszert megpróbáltam de semmi nem használ. Nagyon rosszul érzem magam. Mit tehetnék?
A reflux a szervezet takarító mechanizmusa. A nyelőcső redőiben megtapadt ételdarabkákat öblíti le.
Esténként gyűszűnyi házi pálinkával tünetmentessé lehet tenni. Az üzletekben kapható tiszta-szeszes italok nem alkalmasak erre a célra, mert nem oldják a kátrányszerű ragasztót. Csak is az otthon elkészített pálinkában lehet bízni, amit valódi érett gyümölcsből főzünk.
Az #1-es hülyeségeket írt, a pálinkától, vagy egyéb alkoholtól csak sokkal rosszabb lesz!
A reflux oka, hogy a gyomorszáj rosszul zár, emiatt savas gyomortartalom jut a nyelőcsőbe, ami marja a nyálkahártyát. Az alkohol lazítja a gyomorszájat, ezért még több savas anyag kerül a nyelőcsőbe és az alkohol önmaga is tovább marja a sérült nyálkahártyát.
Hosszútávon a különféle savcsökkentők jelenleg a legjobbak, amit orvos ír fel. Amúgy is ajánlott az orvosi kivizsgálás, mert pl. rekeszsérv is okozhat refluxos panaszokat.
Már gyomorszájsérvem alakult ki a különféle savcsökkentőktől.
Egyébként a gyomorszáj ha valóban nem zár rendesen akkor folyamatosan a nyelőcsőbe szivárog a gyomortartalom. De a gyomorszáj is azért ernyed el, mert a szervezet már olyan gyakran próbálja takarítani a nyelőcsövet, hogy a gyomorsav felcsípi a záróizmokat.
A gyomorsav csökkentése csak a tüneteket enyhíti! De véglegesen nem oldja meg a problémát. Mert a nyelőcsőben rekedt kátrányszerű ragacs továbbra is irritálja a nyelőcsövet. Később már hányingert is előidéz. A pálinkában viszont nem az alkohol játszik szerepet, illetve az oldja a ragacsot, de csak annyit szabad inni, hogy az alkoholtartalma ne befolyásolja a reflexeket. És csak akkor, mikor a nyelőcsőben van valami.
A tiszta szeszből gyártott pálinkák nem tudom miért de nem oldják a ragacsot!
És ha már itt tartunk, elmondom azt is, hogy a ragacs az étolajból keletkezik. Napraforgó földjeinket egyre több autópálya szeli ketté. A rajta koptatott gumipor beeszi magát növényeinkbe, a hidegen sajtolt olajjal ezt is kisajtoljuk.
Ezt onnan tudom, mert láncfűrészeimbe, már negyven éve étolajat használok lánckenő olajként. Az utóbbi években megváltozott az étolaj, ha több hónapig nem használom a fűrészt, a lánc bizony úgy rá ragad a vezetőlapra, hogy szét kell szednem, mielőtt elindítanám.
Ezen okokból kerülöm az étolajos kajákat, és a sérvtől eltekintve már nincsen semmi panaszom, a refluxomra.
#3-nak: A herniálódott ("sérvelődött" lenne magyarul, de nincs ilyen szó, ezért marad a latinos) gyomor miatt jut vissza a gyomornedv a nyelőcsövedbe, ez okozza a refluxot. Nálad a gyomorsérv az elsődleges ok. A savcsökkentőket tüneti kezelésként adták, vagyis nem okozhatták a rekeszsérved, mivel (jó eséllyel) az maga a tüneteknek az oka.
Időrendi láncban:
1. Rekeszsérv -> 2. Refluxos panaszok -> 3. Savcsökkentők felírása a panaszok miatt.
A "kátrányszerű" ragacs jó eséllyel csak a te elmédben létezik, elképzelhető, hogy a nyelőcsőben levő gyomorsav irritálja a nyelőcsövet és ez reflexesen nyálkatermelődést okoz, és ezt a keletkező nyálkát hiszed te kátrányos ragacsnak.
Amúgy a zsíros-olajos ételek kerülése valóban enyhít a tüneteken, szóval az olajmentes étkezés magyarázhatja panaszaid javulását, de az erre felállított elméleted nem fedi a valóságot.
A napraforgós-fűrészes elméleted mögött is jó eséllyel más magyarázat áll, csak a petrolkémia szerintem mindkettőnktől elég távol van ahhoz, hogy az olajok kenési tulajdonságának módosító faktorait kitárgyaljuk...
"Időrendi láncban:
1. Rekeszsérv -> 2. Refluxos panaszok -> 3. Savcsökkentők felírása a panaszok miatt. "
A valóságban viszont: Tinédzser koromban-reflux, majd évekkel később-gyomor nyálkahártya gyulladás, majd közel huszonöt évvel később-gyomorszáj sérv
volt a diagnózis tükrözések alkalmával. De 16 évesen sem azért mentem orvoshoz, mert a gyomorsavam volt sok. Hanem azért mert alhasi görcsökkel szenvedtem. És csak azért tükröztek mert a társadalombiztosító nagyon jól fizetett érte...
Az hogy a gyomorszáj nem zár rendesen, nem a reflux oka, hanem következménye.
A reflux az nem betegség! Csak a sűrűen ismétlődő reflux okoz kellemetlen és zavaró tüneteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!