Magas vérnyomás ennyi idősen ilyen hamar?
23 éves leszek. Decemberben mértek egyszer vérnyomást nekem akkor 150-100/100-110-et mértek(az első a bal kar a második a jobb kar). Kórházban dolgozok és egy kedves orvosbarátomat kértem meg, hogy csináljon egy alkalmassági vizsgálatot, de akkor azt hittem, hogy csak azért ment fel mert fiatal és jóképű a doki. Ma viszont megint megmérték egy érzelmileg meg mindentől semleges helyen és most is 140/100 felett voltak az értékeim. Amiért furcsa, hogy augusztusban is mért vérnyomást a foglalkozás eü-s orvos ott 130/80 volt és előtte is mindig normál tartományban volt.
Létezik, hogy alig fél év alatt kialakuljon?
Cájger, és cájger között is lehetnek oltári különbségek!
Az én háziorvosom műszere 20-al többet mér mint általában a többi. De Ő erre esküszik, és páciensei zöme is magas vérnyomásos. De ebbe senki nem hal bele!
Hivatalosan akkor van magas vérnyomás diagnózisod, ha legalább 3x egymástól függetlenül ülő helyzetben a karon mért vérnyomás magasabb, mint 140/90
A legjobb az, ha feltesznek egy 24 órás automata vérnyomásmérőt, mert sokaknak van az orvosnál magas vérnyomásuk, míg otthon normális (fehér köpeny hipertonia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!