Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szorongás miatt fulladásérzés,...

Szorongás miatt fulladásérzés, remegés, megőrüléstől való félelem?

Figyelt kérdés
Ez mi lehet, hoygan tudnám legyőzni, hogy ne törjenek rám? 25L
2015. ápr. 29. 13:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%

A sport segíthet a szervezet oxigénellátásán. A kb. 100 km-es biciklizések után nem nagyon gyötört a stressz meg egyéb lelki bajok. Persze nem forgalmas és szmogos városban értendő a biciklizés hanem a tiszta levegőjű természetben. A biciklizést össze szoktam kötni rokonlátogatásokkal meg bármi fontossal. Lassabb mint busszal de az utána érzett testi-lelki frissesség és kiegyensúlyozottság érzése az a plusz ami miatt jó időben megéri. Például a Bakony levegője is nagyon tiszta és oxigéndús. Az emelkedők ellenére ott biciklizni egy luxusszanatórium.

Most már értem hogy édesapám miért ragaszkodott még 90 évesen is a háztáji gazdálkodáshoz. Szinte dühbe gurult amikor ki akartam venni a kezéből a kaszát vagy a kapát. Mert azzal a természetben végzett mozgástól fosztottam volna meg.

2015. ápr. 29. 22:04
 12/13 anonim ***** válasza:
Egy öregedésről szóló könyvben olvastam hogy a hosszú életnek legjobban kedvező foglalkozás a földműves és a tudós. A földműves a tiszta levegőn való mozgás miatt érthető ok. A tudós meg valószínű a nyugalom miatt, meg valószínű azért is mert a sok agytornával frissen tartja az agyát. Azt is írták hogy az orvosi hivatás nem kedvez a hosszú életnek. Szerintem azért mert a betegekkel való foglalkozás miatt stresszes.
2015. ápr. 29. 22:12
 13/13 anonim válasza:
mielőtt megőrülnél, a roham kezdetekor kezd el elsőként visszarendezni a légzésed, magadban számolj, 1-5 ig tartson a belégzés és 6-9-ig a kilégzés.. és újra kapsz levegőt, megelőzve az oxigénhiányos állapotot. ez egy egyszeru technika nekem
2015. máj. 6. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!