Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Eshet valaki attól depressziób...

Eshet valaki attól depresszióba, ha meghalnak a családtagjai?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 27. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
igen.
2015. ápr. 27. 18:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen Nagyon sokan nehezen tudják feldolgozni szeretteik elvesztését
2015. ápr. 27. 19:01
 3/10 szamo77db ***** válasza:
Igen! Tudok olyat, akinek két évtized nem volt elég, hogy el tudja engedni az elhunyt családtagját.
2015. ápr. 27. 21:16
 4/10 anonim válasza:
igen
2015. ápr. 29. 14:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Azt szokták mondani,hogy az 1 év a "rendes" gyászidőszak.Ennyi idő alatt fel kellene dolgozni, el kellene fogadni szerettünk elvesztését.

Persze van aki sosem tudja, van akinek hosszabb időszak ez, és ha egyéb nehézség is társul ehhez az állapothoz még nehezebben viseljük.

Szakorvos tudja eldönteni,hogy ez a depresszió-e vagy természetes állapot.

2015. ápr. 29. 18:24
 6/10 Kov Gabi válasza:

Ha ettől nem, akkor mitől? A családtag igen fontos az ember életében.

Valamikor láttam egy pontozásos táblázatot, ahol a betegség 3-4 -es pontot ér, egy munkahely elvesztése 5-6, a családtag elvesztése pedig 9-10 a 10-es listán.

Ki lehet belőle jönni és ki is kell.

2015. máj. 1. 18:03
 7/10 timeamagdolna válasza:

Igen, csatlakozom az előzőkhöz. ki KELL belőle jönni.

Az érzelmi oldalától függetlenül is azért nehéz ez az ügy, mert egy családtag a TE életednek volt egy része. És most ott űr van. (Az igen gonosz és rosszindulatú nagyanyámnál laktam. Miután meghalt, évekig (!) hiányzott, illetve éreztem azt, hogy valamim NINCS, ami énhozzám tartozott... Az életem vele EGYÜTT volt kerek és egész, bármilyen rossz is volt.

2015. máj. 2. 08:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Azért ez egy elég hülye kérdés volt:)))

Amúgy a attól is függ, hogy milyen viszonyban voltál az illetővel. Mondjuk az anyós elpatkolásának napját sokan piros betűs ünnepként kezelik (még ha ki nem is mondják).

2015. máj. 3. 09:45
 9/10 anonim válasza:
Bizony nagyon nehéz feldolgozni,januárban vesztettem el az unoka hugimat azóta nem telik el óra,hogy ne gondolnák rá.
2015. máj. 4. 18:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Én januárban - sajnos, hiába kértem Apukám számára antibiotikumot a tüdőgyulladására a kórházban - elvesztettem Édesapámat. Azon túl, hogy tudom, az Isten szeretetében megtalálta a helyét, és most már a földi kötöttségektől mentes, igazán szabad, az enyhíti fájdalmamat, hogy esténként, ha lecsukom a szemem, gyakran húzza boldog mosolyra a szám lelkének fénylő csillaga. Ezt én amolyan Isteni Kegyelemnek, beavatásnak érzem.
2015. máj. 20. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!